Ramazan ayının rahmet ikliminden nasiplenmek için neler yapmalıyız?

Ramazan ayının rahmet ikliminden nasiplenmek için neler yapmalıyız?

İTTİHADUL Ulema Üyesi Molla Remzi Uçar, Ramazan ayında Müslümanların çokça Kur'an okuyarak Allah'ı zikretmelerini ve sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşanacağı günlerde evlerde ailece Siyer okumaları tavsiyesinde bulundu.

İçinde mübarek Kadir Gecesini barındıran ve Müslümanlar için en hayırlı ay olan Ramazan ayında Müslümanların neler yapması gerektiği ve bu ayda ailelerin gününü nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda alimler hatırlatmalarda bulunmaya devam ediyor.

Hicri Takvime göre 1442'nci Ramazan ayına girmeden önce bu ayda Müslümanların uhrevi olarak neler yapmaları gerektiği konusunda İTTİHADUL Ulema Üyesi Molla Remzi Uçar, İLKHA'ya konuşarak bazı tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayının, Allah tarafından Müslümanlara verilen büyük bir nimet olduğunu söyleyen Uçar, "İnsanlığın gaflete girdiği, maddeye ve günaha daldığı anda Ramazan ayı bir kurtuluş olarak geliyor. Bu anlamda Ramazan ayını çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Özellikle zihinlerin berraklaştığı Ramazan'ı tefekkürlerle değerlendirmemiz lazım. Dünyanın gelip geçici olduğunu ve ahiretimiz için neler yapmamız gerektiği konusunda bolca düşünmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

"Oruç bizim için bir takvadır ve o takvaya ulaşmak için çabalamalıyız"

Kur'an-ı Kerim'in Ramazan ayında nazil olduğunu hatırlatan Uçar, "Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu bu ayda Kur'an ile hemhal olup onu yaşayıp yaşatmamız lazım. Çünkü Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu bu aydan faydalanmak gerekir." tavsiyesinde bulundu.

Ramazan'ın takvayı elde etmek için bir fırsat ayı olduğunu dile getiren Uçar, "Ramazan ayı, takva ayıdır. Rabbimiz bu konuda da Ramazan ayetinden hemen sonra 'Umulur ki takva sahiplerinden olursunuz.' demiştir. Oruç bizim için bir takvadır ve o takvaya ulaşmamız gerekir. Çünkü insanoğluna dünyada en faydalı olan husus takvayı bize kazandıracak olan Ramazan ayıdır." dedi.

İTTİHADUL Ulema Üyesi Molla Remzi Uçar

"Ailece Siyer kitaplarını okuyup Hazreti Peygamber'in hayatına bakarak tefekkür etmeliyiz"

Bu mübarek ayda Allah'ı çokça anmak gerektiğinin altını çizen Uçar, bu sayılı günleri fırsat bilip bu ayı Ramazan'a yakışır şekilde geçirmek gerektiğini vurguladı.

Salgın nedeniyle Ramazan ayının hafta sonlarında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarında ailelere tavsiyelerde bulunan Uçar, son olarak şunları kaydetti:

"Ayrıca Ramazan ayında hafta sonları bir takım sokağa çıkma kısıtlamaları olacak. Bu günlerde evlerimizde Ramazan'ın bereketiyle birlikte faydalı şekilde geçirmeliyiz. Özellikle ailece Siyer kitapları okuyarak Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenip tefekkür etmeliyiz. Her aile ferdi ve özellikle babalar, çocuklarına bir Siyer kitabı okutarak Hazreti Peygamber'in hayatından çıkarılacak ders ve ibretler noktasında onlara nasihatler etmelerini tavsiye ediyoruz."


Ramazan ayının rahmet ikliminden nasiplenmek için neler yapmalıyız?

Ramazan ayının rahmet ikliminden nasiplenmek için neler yapmalıyız?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler