Ramazan bereket paylaşmak ve birlikteliktir

Ramazan bereket paylaşmak ve birlikteliktir

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ramazan ayının bereket, paylaşmak ve birliktelik olduğunu söyledi.

Bingöl Belediyesince Yenişehir Mahallesi’nde kurulan iftar çadırı, ramazan ayının ilk gününde büyük ilgi gördü. Binlerce vatandaşın bir arada geldiği iftar çadırına gelen Belediye Başkanı Arıkan, yemek dağıtarak vatandaşlarla aynı sofrayı paylaştı.

Arıkan, iftar çadırında yaptığı açıklamada, ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Arıkan, “Rahmet ile başlayan, maneviyatı, fazileti ve bereketiyle ruhumuzu kuşatan, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi hep birlikte idrak ediyoruz. Bu mübarek ayın ilk orucunu sizlerle birlikte açmaktan, sizlerle aynı sofrayı bölüşmekten büyük mutluluk duyuyorum. Değerli kardeşlerim Ramazan berekettir, paylaşmaktır, birlikteliktir. Bu doğrultuda her gün 2 bin vatandaşımızın orucunu açabileceği iftar çadırı kurduk. Ramazan çadırımız ay boyunca ihtiyacı olan, işten çıkıp evine yetişemeyen veya ramazanın manevi atmosferini daha iyi hissetmek için binlerce Müslüman kardeşiyle aynı ortamda olmak isteyen herkes için bu sofra açık olacak.” diye konuştu.

Gönül belediyeciliği anlayışıyla gönüller inşa edeceklerini vurgulayan Arıkan, şunları söyledi: “Biz bu soframıza gönül sofrası diyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim bizlere fırsat verdikçe vatandaşlarımızla ele ele gönül gönüle olacağız. Sosyal, katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla fiziki ve beşeri yatırımlarımızı hayata geçirerek, ilimize hizmet edeceğiz.”

Arıkan, iftar programı sonrası vatandaşların şikayet ve beklentilerini dinleyerek, çarşı merkezindeki esnafı ziyaret etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.