​Ramazan etkinlikleri İslam’ın ruhuna aykırı olmamalı

​Ramazan etkinlikleri İslam’ın ruhuna aykırı olmamalı

​Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi tarafından Ramazan etkinliği düzenlendi.

Siirt Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her gecenin farklı bir Sivil Toplum Kuruluşuna ayrıldığı Ramazan etkinlikleri, Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlendi. Ramazan etkinliğine katılan Siirtliler oşkularıyla etkinliğe renk kattılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Ramazan etkinliği, Peygamber Sevdalıları kız İlahi gurubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Kız çocukları ve Hidayet ilahi Gurubu tarafından seslendirilen ilahiler Siirt halkı tarafından büyük bir beğeni topladı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi Başkanı Orhan Ay, tek amaçlarının insanları Allah’a yöneltmek olduğunu söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi olarak Ramazan ayının bütün ümmeti Muhammed’e hayırlı olsun diyoruz. Şimdiden vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz. 15 Temmuz Meydanı'nda Siirt halkına, hediye olarak Kur’an tilaveti ile başlayan ve ardından küçük kız çocuklarının sahne aldığı ve Hidayet ilahi grubuyla devam eden bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikleri yapmamızın amacı, meşru çerçeveler ölçüsünde halkımıza bir mutluluk, bir güzellik yaşatmak istedik. Bu etkinlikleri yapmaktaki amacımız, insanları Allah’a yöneltmektir.” dedi.

"İslam’ın ruhuna aykırı yapılan etkinlikleri kabul etmiyoruz"

Siirt’te Ramazan'ın başlangıcından bu yana Ramazan'ın ruhuna aykırı bir etkinlik düzenlenmediğini söyleyen Ay, "Fakat televizyon ekranlarında gördüğümüz kadarıyla bazı bölgelerde Ramazan'ın ruhuna aykırı bir takın etkinlikler yapılıyor. 15 Temmuz Meydanı'nda yaklaşık 25 gündür Ramazan etkinlikleri yapılıyor. Hamdolsun bu etkinlikler İslami ölçüler çerçevesinde yapılan etkinlikler oldu. İslam’ın ruhuna uygun bir şekilde İlahileri, Kur’an dinletileri ve sohbetler anlatıldı, programlar bu şekilde gerçekleşti. Bizim amacımız İslami ölçüler çerçevesinde etkinliklerin yapılmasıdır. Televizyonda bazı bilgelerde İslam’ın ruhuna aykırı yapılan etkinlikleri kabul etmiyor ve müspet görmüyoruz." dedi.   

Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor

Ramazan ayının bir fırsat ayı olduğunu belirten Ay, Ramazan ayı insanların günahlardan arınmış ve kendini düzeltmiş bir şekilde Yüce Allah’a kavuşmanın bir sembolü olduğunu söyledi.

Ay, "Bizler şu anda Ramazan ayı içerisindeyiz. Sizin aracılığınızla Siirt halkına şunları söylemek istiyoruz. Ramazanlar gelip geçiyor. Bir daha bu fırsatı yakalamayabiliriz. Onun için Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. İbadet, zikir, itaat, Kur’an ve teravih ile bu ayı güzel bir şekilde ihya edelim ki bayramlarımız bayram olsun, zaten Ramazan ayının amacı da insanların arınmış ve kendini düzeltmiş bir şekilde yüce Allah’a gitmesinin bir sembolüdür. İnşallah bayramlarımızı bu bilinçle ihya edeceğiz ve bu şekilde bayrama girmiş olacağız. Mustazaflar Cemiyeti olarak halkımız için birtakım etkinlikler yapıyoruz. Seminerler düzenleyip konferanslar veriyoruz, değişik yarışmalar düzenliyoruz. Bunları yapmamızdaki amaç, toplumumuzun İslam’ın ruhuna uygun bir hayat yaşamasını sağlamaktır." şeklinde konuştu.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.