Raşid el-Gannuşi: Mısır’daki savaş İslam’ın lehine sonuçlanacak

Raşid el-Gannuşi: Mısır’daki savaş İslam’ın lehine sonuçlanacak

Tunus’taki Nahda Partisi Lideri Raşid el-Gannuşi, Mısır’da yaşanan olayları İslam’ın savunulması için verilen savaş olarak niteledi.

Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l Arabi gazetesinin haberine göre Tunus’ta iktidardaki Nahda Partisi Lideri Raşid el-Gannuşi, Mısır’daki savaşı İslamcıların kazanacağını söyledi.

“Tarih boyunca Mısır halkı birçok savaşlar yaptı. Haçlılara karşı savaştı, Tatarlara karşı savaştı, bunların tamamı İslam’ın lehine sonuçlandı. Şu an İslam’a karşı yeni bir savaş başladı; ama bu da İslam’ın lehine sonuçlanacak” diyen Gannuşi, Mısır’daki Müslüman Kardeşler’in zaferi için dua ettiklerini söyledi.

Mursi yönetimini destekledikleri için kendilerini eleştiren Tunuslu siyasi gruplara da cevap veren Gannuşi, “Mısır’da yaşananlar bir sınavdır, demokrasiden dem vurup demokrasiyi bilmeyenler için bir kepazeliktir. Demokrasi seçim sandıklarına saygı göstermektir. Demokrasi askeri yönetim değildir, demokrasi, siyasi kararların askerler tarafından alınması değildir” dedi.

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi’yi de eleştiren Gannuşi, “Mısır darbesinin komutanı, meşruiyetini zindana attığı cumhurbaşkanından almıştır. Onu Mısır ordusu komutanlığına tayin eden Muhammed Mursi’dir. Yani askeri komutanına darbe yapmıştır, bu ise bir kepazeliktir” dedi.

Tunus’ta da tıpkı Mısır’daki gibi Temerrud Hareketi kurarak hükümet ve meclis aleyhine imza kampanyası başlatanlara da seslenen Gannuşi, “demokrasiden yana olduğunu söyleyip darbeyi destekleyenler bu isyanın diğer ülkelere de yayılması vaadinde bulunuyorlar. Bu, asla gerçekleşmeyecektir” diye konuştu.

ydh

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.