Raşid el-Gannuşi: Şükrü Belıyd’ı devrim karşıtları öldürdü

Raşid el-Gannuşi: Şükrü Belıyd’ı devrim karşıtları öldürdü

Tunus’taki Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, solcu muhalif lider Şükrü Belıyd’ı devrim karşıtların öldürdüğünü açıkladı.

Tunus’taki Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, solcu muhalif lider Şükrü Belıyd’ı devrim karşıtların öldürdüğünü açıkladı.

France 24 kanalının haberine göre Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Yurtsever Demokrat Partisi Başkanı Şükrü Belıyd’ın öldürülmesini kınayarak cinayetle Nahda partisinin hiçbir ilgisinin olmadığını ve Belıyd’ın devrim karşıtları tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Raşid el-Gannuşi, “Siyasi hedefleriyle kınanması gereken bir cinayetle karşı karşıyayız. Bu cinayet ne bir şahsı, ne bir partiyi değil, ülkenin istikrarını ve demokratik geçiş sürecini hedef almıştır” dedi.

 Yurtsever Demokrat Partisi Başkanı Şükrü Belıyd’ın öldürülmesinin ülkenin kalkınması ve gelişmesiyle ilgili tüm planları tehdit ettiğini belirten Ganuşi, cinayetin ardında kimin olduğunu anlamak için bu cinayetten kimin yararlandığına bakılması gerektiğini ifade etti.

Raşid el- Gannuşi, “Turizm gelirinin düşmesine, yatırımların azalmasına ve istikrarsızlığa sebep olan bu cinayet, ülkeyi idare etmekte olan bir partinin veya hareketin çıkarına olabilir mi? Bu cinayetten devrim ve ülke düşmanları çıkar sağlıyor, hükümetin ve Nahda’nın düşmanları onlardır. Onlar, ülkenin gelişmesini ve demokratik seçimlere gidilmesini istemiyorlar” diye konuştu.

Tunus'taki muhalif kesimler, Yurtsever Demokrat Partisi Başkanı Şükrü Belıyd’ın öldürülmesinden Nahda hareketini sorumlu tutmuştu. ydh

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.