Rektör Durmuş'tan Cumhuriyet gazetesi yazarına tepki

Rektör Durmuş'tan Cumhuriyet gazetesi yazarına tepki

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Işıl Özgentürk’ün Batmanlıları konu alan karalayıcı ve aşağılayıcı yazılarından dolayı sert tepki gösterdi.

Rektör Durmuş açıklamasında, “Sadece son 5 yılda 10 bin 245 kadınımızın iş sahibi olduğu, 13 bini aşkın öğrenciye sahip üniversitemizde 4 bin 734 bayanın okuduğu bir kenti karalamak kimsenin haddi değildir.” dedi.

Bir kenti hiçbir bilimsel veriye dayanmadan duyumlar üzerine karalamanın kabul edilebilir olmadığını belirten Durmuş, “Bir kenti bilimsellikten uzak oturduğu yerden karalama hiç kimsenin haddi değildir. Hiçbir analiz, gözlem, araştırma yapmadan, hiçbir istatistiğe dayanmadan belki de rüyasında bile görmediği bir kenti, bir kentin insanlarını yalan yanlış bilgilerle zan altında bırakma, karalama, aşağılama kimsenin haddi değildir. Adını anmaktan bile imtina ettiğim yazar, yazdığı yazıyla toplumda ahlaki bir kirlilik yaratmıştır. Cumhurdan uzak, masa başı gazetecilik yaparak bir şehri insanlarıyla birlikte karalamak acizlik, hadsizliktir. Bu yazar yazdığı özür yazısıyla da bir kez daha kentimizi hakaretlerle karalamaya devam etmiştir.” diye konuştu.

“13 bin öğrencinin 4 bin 700’ü bayan”

Batman’da sadece son 5 yılda 10 bini aşkın kadının iş sahibi olduğunu anımsatan Durmuş, Batman Üniversitesinde eğitim gören 13 bini aşkın öğrencinin 4 bin 734’ünün bayan olduğunu vurguladı.

Rakamların açık olarak yazının sahibini yalanladığının altını çizen Rektör Durmuş şöyle devam etti: “Böylesi hassas bir konuda ne olduğu, kim olduğu belirsiz bir kişinin düşüncelerini doğru kabul ederek o düşünceler üzerine köşe yazısı yazmak gazetecilik mesleği ile bağdaşmamaktadır. Bu yazı koca 600 bini aşkın nüfusa sahip Batman halkına yapılmış çirkin bir iftiradır, bu kente yönelik kin kusmaktır. Bu hakaretlerin sahibi kininde boğulacaktır. Sadece son 5 yılda 10 bin 245 kadınımızın iş sahibi olduğu, 13 bini aşkın öğrenciye sahip üniversitemizde 4 bin 734 bayanın okuduğu bir kenti karalamak kimsenin haddi değildir. Kaldı ki bu 4 bin 734’ünün büyük bir kısmı Batmanlı ve bölgemizin insanı. Batman, sadece öğrencilerimizin değil akademisyenlerimizin ve çalışanlarımızın da büyük bir bölümünün bayan olduğu bir kenttir.”

Son yıllarda üniversite birincilerinin bayan olduğunu ifade eden Durmuş, “Son yıllarda üniversitemizin birincilerinin de bayan olması bunun açık göstergesidir. Batman, insanların kız çocuklarını okutmak için birbirleriyle yarıştığı bir kenttir. Yazının sahibini esefle kınıyor, Batmanlılardan, kamuoyundan bir an önce özür dilemesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.