Rektörler darbeye karşı önlem toplantısında bir araya geldi

Rektörler darbeye karşı önlem toplantısında bir araya geldi

YÖK tarafından tüm devlet ile vakıf üniversite Rektörlerinin katıldığı, darbe girişimi sonrası paralel yapıya yönelik Yüksek Öğretim Kurumlarında alınan önlemler ve kararları değerlendirme toplantısı düzenledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası paralel yapıya ilişkin Yüksek Öğretim Kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemler ve kararları değerlendirmek, yeni düzenlemeleri de görüşmek üzere YÖK tarafından, tüm devlet ile vakıf üniversite Rektörlerinin katıldığı “Rektörler Toplantısı” düzenlendi.  

Toplantıya Muş Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da katıldı.

Toplantı sonrası YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç tarafından açıklama  yapıldı. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç açıklamasında, "Devletin içindeki paralel yapılanmanın, uyuşturulmuş bu zihniyetin akademik dünyadaki uzantılarının da farklı olması beklenemez. Özgür ve bilimsel düşüncenin en büyük düşmanı olan bu yapılanmanın üniversiteleri ele geçirmesine, ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişmesini baltalamasına asla müsaade edilemez. Anayasal olarak YÖK'ün doğrudan bağlı olduğu makamın sahibi olan ve sağlam iradesiyle bu büyük badirenin atlatılmasını Sayın Cumhurbaşkanımıza Türk akademik camiasının başkanı olarak bir kez daha engin duygularımızla bağlılığımızı ve bu buhranlı dönemde göstermiş olduğu liderlikleri dolayısıyla da şükranlarımızı arz ediyorum.'' dedi.

Saraç: ''Yetiştirdiğimiz ve yetiştireceğimiz nesiller, milletin ay yıldızlı bayrağının ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün sahibidirler. Vatansever nesiller yetiştirmenin önemi, ruh ve vicdan dünyamızın derinden sarsıldığı bu günlerde ne kadar da ehemmiyet kazanmakta. Gördük ki, vatanseverlik ve vatansever nesiller yetiştirmek, tüm 21. Yüzyılın değerlerinin en önünde ve üzerindedir. Yetiştirdiğimiz gençler ülkelerine ve milletinin değerlerine bağlı ve bu bağlılığı başka hiçbir aidiyetle kıyaslamayan bir vicdanla donanmalıdırlar. Bugün bunu tam anlamıyla gerçekleştirmeye dünden daha büyük bir azimle çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

Toplantının ardından MŞU Rektörü Prof. Dr. Polat ve toplantıya katılan diğer Rektörlerden oluşan heyet, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç başkanlığında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti.

Rektörlerden oluşan heyet Milli birlik ve bütünlüğün varlığını temsil eden Meclisin alçakça saldırı sonrası milletin iradesini ortaya koyarak ayakta dimdik durduğunu belirterek, bu hain girişime karşı Üniversitelerde gerekli her türlü önlemin alınacağı ve bu odakların en kısa sürede temizleneceği mesajını verdi. 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ise, Üniversitelerden gelen bu destekten ötürü memnuniyetini ileterek el birliği ve gönül beraberliği ile bu sinsi yapılanmanın önüne geçileceğine tüm yüreği ile inandığını ifade etti.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.