Resulayn Hastanesi hizmet vermeye başladı

Resulayn Hastanesi hizmet vermeye başladı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bakım ve onarımı yapılan Resulayn Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekâtı” ile PKK-YPG’den alınan Resulayn’da, sağlık hizmetleri sunulmaya başlandı.

Duvarlarına el yapımı patlayıcıların (EYP) tuzaklandığı Resulayn Hastanesi, TSK tarafından yapılan temizleme ve alınan güvenlik önlemleri sonrası, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen onarım ve bakım sürecinin ardından hizmete açıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanımızın talimatıyla Resulayn Hastanesi’nde bakım ve onarım çalışmalarını başlattık. Çok kısa bir sürede Suriyeli doktorlar öncülüğünde;  dâhiliye, çocuk, kadın doğum ve cerrahi poliklinikleri hasta kabulüne başladı. Ayrıca acil servis, röntgen, laboratuvar, eczane ve 112 Acil Sağlık hizmetleri, müşahede yatakları hizmet vermeye başladı. Doktorlar tarafından yazılan ilaçlar, hastane eczanesi tarafından veriliyor." ifadelerini kullandı.

Hastanede güvenlik önlemleri alındıktan sonra çalışmalara başladıklarını belirten Erkuş, ilk olarak Mobil Sağlık TIR'ı ile hizmete başladıklarını ve hastanenin tüm tadilatının bitirilerek bölge hastanesi olarak Suriye halkının başka bir yere gitmeden kendi ülkelerinde tedavilerinin yapılacağını belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.