Resulayn’ın doğusundaki PKK/PYD-YPG hedefleri vuruluyor

Resulayn’ın doğusundaki PKK/PYD-YPG hedefleri vuruluyor

Türkiye tarafından PKK/PYD-YPG kontrolündeki Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan “Barış Pınarı Harekâtı” kapsamında Resulayn’ın doğusundaki hedefler art arda vuruluyor.

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusundaki PKK/PYD-YPG güçlerine yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekâtı” 8’inci gününde, Resulayn’ın doğusundaki hedeflerin obüslerle vurulmasıyla devam ediyor.

9 Ekim günü saat 16.00'da havadan ve karadan başlatılan operasyonların en önemli ayağını Ceylanpınar ilçesinin hemen karşısındaki Resulayn’daki operasyonlar oluşturuyor.

Dün gece boyunca yaşanan çatışma sesleri sabaha kadar devam etti. Çatışma ve bomba sesleri, şehir merkezinden de net bir şekilde duyuldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından harekâtın 4’üncü gününde Resulayn şehir merkezinin ele geçirildiği açıklanmıştı.

Türkiye ve Suriye Milli Ordusu'nun ele geçirilen şehir merkezinde meskûn mahal operasyonları devam ederken, PKK/PYD-YPG’liler tarafından tuzaklanan patlayıcılar yok ediliyor. Vurulan hedeflerden dumanlar yükseliyor.

Yaklaşık 4 gündür Resulayn’ın doğusunda İHA’larla tespit edilen hedefler birer birer vuruluyor. Buna rağmen karşı taraftan Ceylanpınar ilçesine ara ara mühimmat fırlatılmaya devam ediyor.

Resulayn’ın doğusunda, PKK/PYD-YPG’lilerin üs olarak kullandığı karargâh ile diğer köy ve kırsal mahallelere açılan kilometrelerce uzunluğunda tüneller bulunuyor.

Ceylanpınar Belediyesi halka ekmek dağıttı

Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla birlikte Suriye tarafından Ceylanpınar ilçesine çok sayıda mühimmat fırlatıldı. Yapılan saldırılarda 2 çocuk hayatını kaybetmişti. Sık sık Ceylanpınar Belediyesi tarafından yapılan sesli anonslarda, evlerden çıkılmaması ve sınır bölgelerinde dolaşılmaması konusunda uyarılarda bulunuluyor. Yaşanan saldırılardan dolayı halkın çoğunun ilçeyi terk etmesinden dolayı ilçede kalan halk temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Fırınların kapalı olmasından dolayı ekmek bulamayan vatandaşlara Ceylanpınar Belediyesi tarafından ekmek dağıtıldı.

Valilik, Ceylanpınar Devlet Hastanesi ile ilgili iddiaları yalanladı

Şanlıurfa Valiliği Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin kapatıldığı iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “15 Ekim 2019 tarihli bazı basın yayın organlarında, İlimiz Ceylanpınar Devlet Hastanesinin kapatılarak, sağlık hizmetlerine sahra hastanesinde devam edildiğine ilişkin haberlere yer verilmiştir. Basında yer alan söz konusu haberler gerçeği yansıtmamakta olup, Ceylanpınar Devlet Hastanemiz yeterli sayıdaki uzman doktor ve sağlık personeli ile Kesintisiz bir şekilde sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler