Reyhanlı'daki patlamaya yayın yasağı

Reyhanlı'daki patlamaya yayın yasağı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 43 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili olarak delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere yayın yasağı getirildi.

HATAY - Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi, 43 kişinin öldüğü, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı patlamalarla ilgili haberlere yayın yasağı kararı getirdi.

 

Mahkemeye başvuran Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, delil niteliğinde bulunan olay yerinin, yaralı ve ölülerin görüntülerinin yayımlandığı gerekçesiyle patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirilmesini istedi.

 

Yayın yasağı talebini kabul eden Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesinin kararında, "Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve pek çok kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili söz konusu soruşturmaya ilişkin dosya ve soruşturma kapsamı içinde kalan olay yerinde ve olayda ölen ve yaralananlara ilişkin, olay içeriğine ilişkin her türlü sesli, görüntülü ve yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin CMK madde 153 ve diğer maddeleri gereğince yayınlanmasının ve gösterilmesinin yasaklanmasına karar verildi." denildi.

 

Hatay'ın Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde dün meydanda gelen iki ayrı patlamada 43 kişi hayatını kaybetti, 100'e yakın kişi de yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.