Rio de Janeiro'dan ordu sorumlu olacak

Rio de Janeiro'dan ordu sorumlu olacak

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, Rio de Janeiro eyaletinin güvenliği için orduyu görevlendirdi.

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, uyuşturucu çeteleriyle sık sık çatışmaların yaşandığı Rio de Janeiro’da artan şiddet olaylarının önüne geçebilmek için orduyu görevlendirdi. Temer eyaletteki şiddeti kansere benzeterek organize suçun devlet tarafından kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Ordunun yürüteceği operasyonların kontrolünün hükümette olacağı, Rio'da başarı sağlanması halinde başka kentlerde de güvenliğin orduya devredilebileceği dile getirildi.

Sokaklardaki asker varlığı, 1964-85 yıllarında hüküm süren diktatörlüğü hatırlattığı için bazı kent sakinleri tarafından endişeyle karşılanırken, tedbirleri zorunlu görenler de var.

Brezilya, dünyada en fazla cinayetin işlendiği ülkeler arasında yer alıyor. Rio eyaleti hükümetinin açıkladığı verilere göre eyaletteki cinayet oranları 2016'ya kıyasla yüzde 8, 2015'e kıyasla ise yüzde 26 artmış durumda.

Geçen yıl kentte, hırsızlık, saldırı ve cinayet vakalarında büyük artış yaşandı. Kentte uyuşturucu çetelerinin neden olduğu şiddet olayları nedeniyle okullar sık sık tatil ediliyor.

Brezilya'da petrol fiyatlarının düşüşü ve yolsuzlukların tetiklediği ekonomik durgunluk, suç çetelerinin büyümesine ortam oluşturuyor. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler