Rize Belediyesi’nin asfalt üretimi üç katına çıkıyor

Rize Belediyesi’nin asfalt üretimi üç katına çıkıyor

Rize Belediyesinin belediyeye kazandırdığı yeni asfalt üretim plenti sayesinde günlük üretim 60 tondan 200 tona çıkacak.

Rize Belediye Başkanı Profesör Doktor Reşat Kasap, kapasitelerinin çerçevesinde ful çalışarak planladıkları çalışmaların yaz sezonunda da tamamlanacağını söyledi.

Rize Belediye Başkanı Kasap’ın çabalarıyla alımı gerçekleştirilen yeni asfalt üretim plenti sayesinde günlük 60 tonluk olan asfalt üretimi günlük 200 tona çıkartılacak.

Yeni sistem sayesinde dünya standartlarına uygun şekilde asfalt üretimi yapılacak. Yaklaşık olarak 3 buçuk milyon TL’ye mal olan asfalt üretim plenti, 15 gün içerisinde tam kapasite olarak hizmet vermeye başlayacak.

Sıvılaştırılmış doğalgazla çalışan ve çevreye olan zararı minimum seviyede olan asfalt plentinin, gaz salınım emisyon ölçümleri uzman ekiplerce düzenli olarak yapılacak. Yeni tesisin ses yalıtımı sayesinde çevreye yayılan gürültü asgari seviyeye indirilmiş olacak.

Kasap tesisteki incelemesinde yaptığı açıklamada, “Göreve başladığımızdan bu yana ekip olarak, belediyemiz ve şehrimizi ilgilendiren konularda daha iyiye ulaşmak için adımlar atıyoruz. Daha önce varolan asfalt plentimiz yaklaşık 15 yıllık kullanım süresini dolduran ve tamamen kullanım dışı olan bir sistemdi. Yeni bir plent sistemi kurduk. Yaklaşık olarak 3 buçuk milyon TL’ye maloldu, çevre düzenlemesiyle birlikte 4 milyon tl’ye yaklaşacağı tahmin edilmektedir” dedi.

Kasap üretimi arttırdıklarını vurgulayarak, ”Günlük olarak üretim kapasitesi 200 ton civarındadır. Eski tesisin üretim kapasitesinin yaklaşık olarak 3 katı durumdadır. Şu anki tesisimiz sadece Rize Belediyesi sınırları içerisinde sınırlı kalmayıp talep olduğu taktirde Rize’nin tamamına hizmet edebilecek durumdadır.” şeklinde konuştu.

Yeni tesis sayesinde planlanan çalışmaların aksatılmadan yapılacağını söyleyen Kasap, ”Önümüzdeki 15 gün içerisinde bu sistemin kurulumu tamamlanacaktır. Geçen yıl planladığımız ama gerçekleştiremediğimiz yol ve asfalt çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayıp şehrimizi daha da iyi bir noktaya taşıyacağız. Kapasitemiz çerçevesinde ful çalışarak planladığımız asfalt çalışmalarımızı yaz sezonunda tamamlayacağız.” İfadelerine yer verdi.

Dünya standartlarında bir tesis kurduklarını belirten Kasap, “Tesisimizin en önemli özelliklerinden birisi de çevre dostu olmasıdır. Yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda buna dikkat ediyoruz. Bu tesis dünya standartlarında var olan sistemler arasında en iyilerinden bir tanesidir. Rize’mize hayırlı olsun.” İfadelerini kaydetti.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler