Rize’de  12 bin meyve fidanı dikilecek

Rize’de 12 bin meyve fidanı dikilecek

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü hazırlıkları kapsamında Rize Valiliği tarafından Rize’de dikilmesi planlanan 12 bin meyve fidanının dağıtımına başlanıldı.

RİZE-Rize Valiliğinin başlatmış olduğu “Bizim Fidanlarımız” projesi kapsamında Valilik Ayder toplantı salonunda düzenlenen programda, Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkan Vekili Mustafa Altay ve Emniyet Müdürü Adem Çakıcı şehit yakınlarına fidan dağıttı.

Vali Ersin Yazıcı, buradaki konuşmasında, ülke ve devlet olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Çanakkale'yi hatırlatacak etkinlikler yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

Türkiye topraklarının kolay kazanılmadığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın'. Bu topraklar vatan olurken birçok insan şehit düştü. Bu toprakların nasıl vatan olduğunu gençlerimize bir şekilde anlatmamız lazım.” dedi.

Vali Yazıcı, projeyi önce Çanakkale'de uygulamayı düşündüklerini belirterek, "Daha farklı projeler vardı. Öyle olunca biz de ilimizde uygulayalım istedik. Çanakkale'deki her fidanımız için bu kentte bir fidanımız olsun. İlimizin dört bir yanına Çanakkale'deki şehitlerimizin adına 12 bin civarında meyve fidanı dikmiş olacağız. Bunun dışında çeşitli etkinliklerimiz gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı, dikilecek fidanlar ile Çanakkale'de Vatanları için şehit düşen fidanların da yâd edileceğini belirtip, 18 Martta düzenlenecek programlar ile yaşadığımız toprakların nasıl vatan olduğunun toplumun her kesimine anlatılacağını belirtti.

Çanakkale'ye öğrenciler için geziler düzenleneceğini de belirten Vali Yazıcı, Çanakkale'yi yeni nesillere hatırlatmak amacıyla Rize’de böyle bir projeyi gerçekleştirdik, projeye destek veren paydaşlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından şehit ailelerine meyve fidanları dağıtılarak toplu fotoğraf çekildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler