Rize’de turizmde sertifikalı eleman devri

Rize’de turizmde sertifikalı eleman devri

Rize’de turizm sektöründe “Kalifiye Eleman ve Yönetici Eğitimi Kurs Programları” tamamlandı. Kursu tamamlayan gençler düzenlenen törenle başarı sertifikalarını aldı.

RİZE-‘Kalifiye Eleman ve Yönetici Eğitimi Kurs Programları’ kapsamında eğitim gören Rizeli gençler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.  Sertifika törenine katılarak projeye olan inançlarını dile getiren Rize Valisi Ersin Yazıcı, sertifika programının önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. 

Kurum ve kuruluşların işbirliğiyle gençlerin birer meslek sahibi olmaları için eğitildiğini ifade eden Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Turizm sektörünün en önemli sorunlarından birisinin kalifiye ve ara eleman bulmak.” olduğunu söyledi.

 

“Gençlerimiz işverene mesleki bilgi düzeylerini gösteren belgelerle gidebilecekler”

Turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirme sorumluluğuyla yola çıkıldığını belirten Yazıcı, “Kurumlarımızın sağlamış olduğu bu fırsat, turizm sektörü için çok önemli. Bugün burada turizm sektörüne nitelikli eleman sağlamak, gençlerimizi meslek sahibi yapmak, gençleri gerekli mesleki bilgi ile donatmak amaçlı düzenledikleri eğitimler sonucunda belge almaya hak kazanan arkadaşlarımıza sertifikalarını vereceğiz. Böylece gençlerimiz işverene mesleki bilgi düzeylerini gösteren belgelerle gidebilecekler. Turizm sektöründe nitelikli, bilgili ve belgeli kişiler oldular. Turizm sektöründe ancak bu şekilde başarılı olunabilir. Hayırlı olsun.” dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Turizm Sektöründe Kalifiye Eleman ve Yönetici Eğitimi Kurs Programları’nda eğitim gören ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları Vali Ersin Yazıcı tarafından verildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.