Rize'de üniversite tanıtım fuarı açıldı foto

Rize'de üniversite tanıtım fuarı açıldı foto

Rize’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen üniversite ve meslek tanıtım fuarı açıldı.

Rize'de, öğrencilerin motivasyonunu arttırmak, hedefledikleri üniversiteler ve bölümler hakkında bilgilenmelerini sağlamak amacıyla 'Rize 4’üncü Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı' açıldı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Millî Eğitim Müdürlüğünce planlanan, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürlüğü tarafından Renk Projesi kapsamında organize edilen açılış törenine akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hüseyin Karaman, Rize Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürü Ahmet Okutan birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda fuarın. Türkiye’deki üniversiteler ile üniversite öğrenci adaylarını bir araya getiren önemli bir organizasyon olduğu ifade edildi.

Konuşmaların ardından Ali Metin Kazancı Rize Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Fuarın açılış kurdelesini ise Vali Ersin Yazıcı ile birlikte protokol üyeleri kesti. Fuarda, katılımcı üniversitelere plaket takdim edildi. 

Fuarda, ziyaretçilere üniversitelerin programları, eğitim hizmetleri ve sınav sürecine ilişkin detaylı bilgi ve tanıtım materyalleri sunuldu. Fuarı, ağırlıklı olarak Rize ve çevre illerinde lise son sınıfta olan öğrencilerle, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler ziyaret ediyor.

Stantlarda öğrencilere üniversiteleri tanıtan broşürler ve promosyon ürünleri hediye edilirken, stant görevlileri bağlı oldukları üniversiteler hakkında öğrencilerin sorularını cevaplandırıyorlar.

Katılımcı üniversite temsilcileri de, fuara gelen ziyaretçilerin bilinçli olarak geldiklerini, ziyaretçilerin üniversiteler ve ilgi duydukları bölümler hakkında araştırma yaparak gelmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirttiler.

34 üniversiteye ev sahipliği yapan fuar 2 gün açık kalacak.İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.