Roboskili anne: Oğlum mazot için gitmişti…

​TSK'ya ait savaş uçakları tarafından bomba yağdırılması sonucu hayatlarını kaybeden Şırnak'ın Uludere ilçesi Roboskî (Ortasu) köyünden 17'si çocuk 34 köylü mezarları başında anıldı.

28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesi Roboskî (Ortasu) köyünden 17'si çocuk 34 köylünün TSK'ya ait savaş uçakları tarafından bomba yağdırılması sonucu hayatlarını kaybedenler için köy mezarlığında anma programı düzenlendi.

Olayın 9'uncu yıldönümünde düzenlenen anma programına ailelerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Anma programında, bombardımanda hayatını kaybedenler için dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Hayatını kaybedenlerin aileleri gazetecilere yaptıkları açıklamada, olayın faillerinin adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Olayda hayatını kaybeden Nevzat Encü’nün (19) babası Hikmet Encü, 9 yıldır olayın failleriyle ilgili bir gelişme takip ettiklerini ancak kimsenin tutuklanmadığını söyledi.

Encü, "İsteğimiz bu katliamın failleri yargılansın ve tutuklansın. 34 kişinin failleri neden yargılanmıyor ve tutuklanmıyor? Her şey Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde bitiyor, o bu işin faillerini de biliyor." dedi.

Roboski katliamının üzerinden 9 yıl geçti

"Oğlum mazot için gitmişti, bir şey getirmese aç kalıyorduk"

Olayda hayatını kaybeden bir diğer köylü Özcan Uslu’nun (18) annesi Türkan Uslu ise, oğlunun mazot ticareti için gittiğini söyledi.

Uslu, "Benim oğlum küçüktü, günahtı… Mazot için gitmişti, eğer bir şey getirmese aç kalıyorduk. Geçimimiz onun eline bakıyordu. 2 gün vardı doğum gününe, 18 yaşına girecekti. Çocuklarımız ansızın bir gece katledildi." diye belirtti.

"Biz adalet istiyoruz. Bizim gördüğümüzü artık kimse görmesin istiyoruz." diyen Uslu, "Bizim yaşadıklarımızı Ezidiler bile yaşamasın, çok kötü günler geçirdik. 9 yıl oldu ama acımız dünkü gibi taze. Çok büyük bir acı hiçbir zaman aklımızdan gitmiyor. Çocuğumu canımdan daha çok seviyordum. En büyük oğlumdu, eğer bir ekmek yediysek onun sayesindeydi. Artık giden gitti ama geriye kalan daha fazla! Keşke ölmeseydi. Cezaevinde bile olsaydı razıydık, en azından onu görür ziyarete gidip gelirdik. 34 kişiden çoğu öğrenciydi ve küçük yaştaydı. Mazot almaya gitmişlerdi." diye konuştu.


Roboskili anne: Oğlum mazot için gitmişti…

Roboskili anne: Oğlum mazot için gitmişti…

Roboskili anne: Oğlum mazot için gitmişti…

Roboskili anne: Oğlum mazot için gitmişti…

Roboskili anne: Oğlum mazot için gitmişti…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.