Roketlerin hedefi olan Nusaybin’de halk tedirgin

Roketlerin hedefi olan Nusaybin’de halk tedirgin

Suriye’nin Haseki iline bağlı Kamışlı’dan, Mardin’in Nusaybin ilçesine dünden beri çok sayıda roket atılması halkı tedirgin etti. Sabah saatlerinde ise TSK’nın düzenlediği hava harekâtında, 5 YPG/PKK’li öldürüldü.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde, PYD/YPG'ye yönelik dün saat 16.00 itibarıyla harekâta başladı. Harekât sonrası Suriye’nin Haseki iline bağlı Kamışlı’dan, Mardin’in Nusaybin ilçesine çok sayıda roket atıldı.

Kamışlı'dan dün akşam atılan roket mermileri, Kışla Mahallesi Hayat Sokak üzerinde boş bir arsaya düştü. Bu sırada sokakta oldukları belirtilen 3 kişi şarapnel parçalarıyla yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar, yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Nusaybin'e atılan 9 roketten çoğu boş arazilere, biri Yıldırım İlkokuluna, biri Yeşilkent Mahallesi'nde bulanan Doğan Sitesi'ndeki bir daireye ve biri de karakola isabet etti.

“Sınırdan uzak durun” uyarısı

Suriye'den peş peşe atılan roketlerin, Nusaybin'e düşmesinin ardından Kaymakamlık tarafından belediye hoparlörleri aracılığıyla vatandaşlara uyarılar yapıldı. Belediye hoparlörlerinde, “Vatandaşlarımızın can güvenliği nedeniyle sınır hattından uzak durmaları ve evlerin zemin katlarında beklemeleri önemle duyurulur.” denildi.

Hava harekâtında 5 YPG-PKK’li öldürüldü

Sabah saatlerinde ise TSK tarafından Mardin'in Suriye sınırında bulunan Kamışlı bölgesinde düzenlediği hava harekâtında 5 YPG-PKK’li öldürüldü.

İHA ve SİHA'ların kullanıldığı harekâtta, PKK’lilere ait bir mühimmat yüklü araç da imha edildi. Nusaybin’in hemen karşısında bulunan Kamışlı’dan ara ara silah sesleri gelmeye devam ederken, bölgeden siyah dumanlar yükseliyor.

Bu arada çukur siyasetinin ardından yeniden silah ve patlama sesi duyan Nusaybin halkı, tedirgin. İLKHA’ya konuşan Nusaybinliler,  harekâtın selametle sona ermesini temenni ettiklerini söylediler.

“Nusaybin halkı olarak tedirgin olduk”

Kürtçe konuşan Özcan Ayhan, dün saat 16.00 sıralarında silah seslerinin duyulmasıyla dışarı çıktığını ve ardından çok sayıda patlama sesi işittiklerini söyledi. Suriye’den atılan 9 roketatar mermisinin ev ve okullara isabet ettiğini kaydeden Ayhan, söz konusu saldırılarda 3 vatandaşın yaralandığını söyledi.

Yaralıların hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini aktaran Ayhan, tek tesellinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi. Nusaybin halkı olarak tedirgin olduklarını aktaran Ayhan, bu durumun düzelmesini temenni etti.

“Çok şükür her hangi bir can kaybı yok”

Vatandaşlardan Hüseyin Aslan, dünden beri bir tedirginliğin olduğunu ifade ederek, bu durumun düzelmesini umut ettiklerini söyledi.

Aslan, “Çok şükür her hangi bir can kaybı yok ama yaşadığımız yasak süreci nedeniyle tekrardan patlama seslerini duymak bizleri endişelendirdi. Özellikle çocuklar bu patlamalardan ve silah seslerinden çok korkmaya başlamış. Allah’tan temennimiz, bu olayların bir an önce bitmesidir. Allah tüm ümmeti Muhammed’e yardım etsin ve huzuru tesis etsin.” dedi.  

“Çukur siyasetinden sonra yeniden silah ve patlama sesi duyulması halkı endişelendirdi”

İlçe esnafı Hasan Kardaş, dün saat 14.00 gibi internetin kesildiğini ve telefon şebekelerinin kullanım dışı olduğunu hatırlatarak, ardından Kamışlı’dan yoğun silah ve patlama seslerinin yükseldiğini söyledi.

Kardaş, “Malum Nusaybin halkı olarak, yeni çukur siyasetinden çıktık. Daha tam olarak toparlanmamışken bu olayın yaşanması halkı biraz endişelendirdi. Ama Allah’tan hayırlısını diliyoruz. Millet tedirginiz, bu harekâtın selametle bitmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Okulların 2 gün tatil edildiği ilçede sınıra yakın binaların da boşaltıldığı öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.