RTEÜ öğretim üyesinin bulduğu balık birinci oldu

RTEÜ öğretim üyesinin bulduğu balık birinci oldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Turan'ın 2014 yılında Antalya’nın Alakır çayında keşfettiği balık türü, 1000 balık türü içerisinden birinci sırada seçildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Turan ve araştırma grubu tarafından, 2014 yılında Antalya’nın Alakır çayında keşfedilen ve dünyada hatırı sayılı bilimsel dergide yayınlanan bir alabalık türü (Salmo kottelati), 2008 yılından günümüze kadar keşfedilen bin balık türü içerisinden birinci sırada seçildi.

Salmo kottelati, dünyada 2014 yılında keşfedilen bin 400'den fazla hayvan türü içerisinde “En şaşırtıcı ve heyecan vericisi 20 hayvan türü” arasında 14’üncü sırada yer aldı.

Daha önce ‘sciencedaily’ gibi birçok uluslararası bilimsel internet haber sayfalarında haber olan tür, şimdi de 2014 yılında keşfedilen 1400’den fazla hayvan türü arasından dünyanın en şaşırtıcı ve etkileyici 20 hayvan türünden biri olarak seçilerek ulusal ve uluslararası basında dikkat çekmeye devam ediyor.  (İlyas Tunç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler