RTÜK Başkanı Şahin: Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz

RTÜK Başkanı Şahin: Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz

EBA TV üzerinden uzaktan eğitim veren başörtülüleri aşağılayıcı söylemde bulunan Can Ataklı’ya tepki gösteren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Tele 1 hakkında inceleme başlattıklarını söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19 virüsüyle mücadele kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hızlı şekilde ortaya konulan uzaktan eğitim modelinin dünyadaki örneklerinin ötesinde çocuklara televizyonlar aracılığıyla verimli bir şekilde ulaştığını belirtti.

Şahin, Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyeceklerini vurgulayarak, “Ancak milli dayanışmanın çok ileri seviyede olması gereken bu günlerde maalesef bazı yayın organlarında durumdan vazife çıkararak içlerindeki kötü niyetlerini ortaya dökenlerin olduğunu üzülerek görüyoruz.” dedi.

Tek tip modelinin topluma dayat arzusunda olanların varlığına dikkat çeken şahin, şunları söyledi:

“Özgürlükleri savunduğunu iddia eden ama özgürlükleri hiçe sayarak kendi tek tip modellerini topluma dayatma arzusunda olanların vatandaşlarımızı ayrıştırma yarışından geri durmadıklarını bugün de milletçe hep beraber görmekteyiz. Bunun son örneğini Tele 1'de gördük. Can Ataklı'nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk üst kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir.”

Hatırlanacağı üzere bugün ilk kez EBA TV üzerinde başlayan uzaktan eğitim’de başörtülü öğretmenin ders anlatmasını hazmedemeyen Can ataklı Tele 1 üzerinden, “Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. Bana özgürlük diye anlatmayın. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak var mı? Maalesef var. O kafa yapamaz bunu.” şeklinde çirkin sözler sarf etmişti.

İLKHA


RTÜK Başkanı Şahin: Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler