Ruhani: "ABD ile ekonomik bir savaşın içindeyiz"

Ruhani: "ABD ile ekonomik bir savaşın içindeyiz"

​İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Bize karşı ekonomik savaş 2018'de başlatıldı. Bugün konu yaptırım meselesi değil, biz ekonomik bir savaşın içindeyiz." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bakanlar Kurulunda açıklamalarda bulundu.

ABD'nin, ülkesine yönelik yaptırımlarına tepki gösteren Ruhani, "İki buçuk yıl önce Amerika Birleşik Devletleri kuruntu ve yanlış hesaplamalara dayanarak bize karşı ekonomik bir savaş başlattı. 1980'den beri ekonomik yaptırımlar devam ediyor, ancak bize karşı ekonomik savaş 2018'de başlatıldı. Bugün konu yaptırım meselesi değil, biz ekonomik bir savaşın içindeyiz. ABD, tüm imkanları, bankacılık ve ekonomik ilişkileri ve çok uluslu şirketleriyle İran'la savaşa girdi." dedi.

ABD'nin yaptırım kararlarını geçmişte Saddam'ın kararlarına benzeten Ruhani, "Saddam, savaşın başlangıcında Bağdat'ta verdiği bir röportajda, 'Gelecek hafta (İran'ın kenti) Ahvaz'da röportaja devam edeceğim' demişti. Amerikalılar ise 2018 yılında bize ekonomik savaşı dayatırken, 'Birkaç ay içinde Tahran'a gireceğiz ve onlar (İranlılar) devrimin zaferinin 40. yıldönümünü görmeyecekler' iddiasında bulunmuştu. Onlar kendileri için Mehrabad Havalimanı'ndan İmam Humeyni Havalimanı'na kadar kırmızı halı döşendiğini düşündüler." ifadelerini kullandı.

ABD'nin İran'a uygulanan silah ambargosunun son bulmaması için BM Güvenlik Konseyi'ne karar tasarısı sunduğunu, fakat bu konuda da başarısız olduğunu söyleyen Ruhani, "Şu anda birisi bizim (ekonomik) savaşta olduğumuza inanmıyorsa ve bunu bir şaka olarak görüyorsa, bu kabul edilemez. İki buçuk yıldan fazla bir süredir savaştayız." diye belirtti.

Ruhani, "Bu savaşın yükü sadece hükümetin omuzlarında olmamalı. Büyük bir savaşa girdik ve kazanacağız. Milletimiz ve tüm görevliler, 8 yıllık İran-Irak savaşı dönemi gibi sahaya gelip birlikte olursa savaşı kazanırız." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.