Ruhani: İran'da hiçbir kent karantina altına alınmayacak

Ruhani: İran'da hiçbir kent karantina altına alınmayacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip Corona virüs (Covid-19) nedeniyle hiçbir şehir ya da bölgeyi karantina altına almayacaklarını açıkladı.

Ruhani, yeni tip Corona virüs (Covid-19) nedeniyle herhangi bir kent veya bölge için karantina kararı almadıklarını belirterek, "Yeni tip Corona virüs (Covid-19) ülkedeki çalışma ve üretim faaliyetlerini durdurmak için düşmanların silahı haline gelmemelidir." dedi.

Corona virüsün üstesinden gelebilmek için birkaç hafta zamana ihtiyaç olduğunu belirten Ruhani, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aracılığıyla yurt dışından Corona virüsü (Covid-19) saptayan test kitlerinin ithalatının sürdüğünü, aynı zamanda bu kitlerin yerli uzmanlar tarafından da üretilerek test aşamasına geldiğini söyledi.

Corona virüsün bulaşma hızının gripten daha yüksek, ancak gripten daha fazla tehlikeli olmadığını belirten Ruhani, herhangi bir kent veya bölge için karantina kararı aldıklarına dair iddiaları reddederek, böyle bir kararın söz konusu olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca, vatandaşların Sağlık Bakanlığı'nın talimatlarına uymalarını istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.