Rus elçi ironi mi yaptı, itirafta mı bulundu?

Rus elçi ironi mi yaptı, itirafta mı bulundu?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Libya’ya gönderilen Rus uçakları iddiasına ilişkin, “Orada uçak varsa hastanelerin ve okulların bombalanması gerekmez mi?" şeklinde cevap verdi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, özel bir televizyon kanalına, Libya ve İdlib’de yaşanan gelişmeler ile S-400 konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerhov'un, Libya’ya gönderilen Rus uçakları iddiası ile ilgili açıklaması "Rus elçi ironi mi yaptı, itiraf mı?" sorusunu gündeme getirdi.

"Orada uçak varsa faaliyet içinde bulunması lazım." diyen Yerhov, "Rus uçağı varsa hastanelerin ve okulların bombalanması gerekmez mi?" dedi. Söz konusu açıklama, Suriye’de Rus uçaklarınca hedef alınan hastane ve okulları akıllara getirdi.

Özel bir televizyon kanalına röportaj veren Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Libya, İdlib ve Türkiye’nin satın aldığı s-400’ler konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD Afrika Komutanlığı’nın, Rusya'nın Libya'ya gönderdiği savaş uçaklarının görüntülerini yayınlaması ve Rusya’nın Libya’daki diğer faaliyetleri ile ilgili soruya yanıt veren Yerhov, Rusya’nın söz konusu faaliyetlerini inkâr etti.

Libya'nın tüm topraklarında ateşkesin bir an evvel sağlamasını desteklediklerini ve Türkiye ile ortak çalışma için zemin oluştuğunu belirten Yerhov’un, Libya’ya gönderilen Rus uçakları iddiasına ilişkin açıklaması ise hayli dikkat çekiciydi.

"Orada uçak varsa faaliyet içinde bulunması lazım." diyen Yerhov, "Rus uçağı varsa hastanelerin ve okulların bombalanması gerekmez mi böyle bir şeyi mi gördük? Cevap malum." ifadelerini kullandı.

Yerlov'un farkında olmadan itirafta mı bulunduğu ya da ironi mi yaptığı anlaşılmadı.

Ancak, Yerhov’un eğer "Rus uçağı varsa hastanelerin ve okulların bombalanması gerekmez mi?" şeklindeki ifadesi, Suriye’deki Rus bombardımanlarında sivil yerleşim alanlarındaki hastane ve okulların da kasıtlı olarak hedef alındığının itirafı sayıldı.

Öte yandan büyükelçi Yerhov, İdlib ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

İdlib'deki ateşkesin kırılgan olduğunu, ancak 5 Mart kararları çerçevesinde hassas da olsa sessizliğin hakim olduğunu belirten Yerhov, 3 aydır genel hatlarıyla sessizliğe riayet edildiğini söyledi.

"Türkiye S-400'leri aktive etmezse Rusya ne der?" sorusuna da yanıt veren Yerhov, "Kullanılıp kullanılmayacağı tamamen sahip ülkenin hür iradesinde alınacak karardır. Türkiye'nin bizden satın almak istediği ürünü biz sattık. Bu sistemlerin sahibi Türkiye'dir. Tamamen ülkenin kararına bağlı bir durum." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Rus elçi ironi mi yaptı, itirafta mı bulundu?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.