Saadet Partisi 14 Temmuz'da Kazlı Çeşme'de

Saadet Partisi 14 Temmuz'da Kazlı Çeşme'de

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Kemal Uşaklılar, Mısır'da askeri darbeyi protesto etmek amacıyla 14 Temmuz'da Kazlıçeşme'de miting düzenleyeceklerini söyledi.

MANİSA - Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Kemal Uşaklılar Mısır'daki askeri darbeyi kınadı. Mısır'da Müslüman Kardeşler Hareketine yönelik düzenlenen askeri darbeye tepki gösteren Uşaklılar, Osmanlının yıkılması, ardından da halifeliğin kaldırılması ile imamesi kopmuş bir teşbihin taneleri gibi dağılan İslam coğrafyası birlikten uzak geçirilen bir asır boyunca adeta zillete mahkûm edildi. Önce karış karış işgal edilen, bölünen İslam coğrafyasına bir sonraki aşamada sözde bağımsızlıklar verildi. Bu süreçte işbirlikçi diktatörlükler veya aile monarşileriyle sömürülmeye devam edilen İslam coğrafyası bugün de iş birlikçi sözde demokrasi yönetimleri ile kontrol, baskı ve sömürü altında tutulmaya çalışılıyor."dedi.

Uşaklılar, Mısır'daki darbenin bir daha İslam ümmetini içersindeki birliğin sağlanması gerektiğinin önemini ortaya koyduğunu ifade ederek Muhammed Mursi'nin kirli bir darbe ile indirilmesi karşısında Batının çifte standart bir tavır aldığını söyledi.

"Bu olayların arkasında İsrail'in parmağının olduğu muhakkaktır." diyen Uşaklılar, "BOP projesi kapsamında küresel güçlerin isteği dışında bir yönetimin seçilmesi halinde karışıklıklar, eylemler ve darbeler her zaman ayni senaryo ayni oyunlar. Mısır'daki darbeciler daha ileri giderek tüm Dünyanın gözü önünde, Batının ve İsrail'in sinsi ve sessiz desteğini alan laik ve ahlaksız işbirlikçiler, Siyonist İsrail'e bir tek kurşun bile sıkmayan ordu, insan haklarını hiçe sayarak darbeye karşı canları pahasına direnen halkın üzerine sabah namazının ardından dua ederlerken vahşice ateş açtı. Ordunun bu katliamında 5'i çocuk 53 kişi şehit olurken, yüzlerce kişi de yaralandı. Camiye sığınan kadın ve çocukları bile abluka altında mahsur tutan vahşi darbeci ordu, yaralıların hasta haneye götürülmesine bile izin vermiyor. Zalime ve zulme karşı 'Hakk'ın sesi' olan Saadet Partisi, Mısır'da yaşanan askeri darbe üzerine tepkisini en güçlü şekilde ortaya koydu, birçok yerde sokaklara indi. Bebekte bulunan Mısır konsolosluğu önünde toplanan yüzlerce partiliyle darbeyi protesto ederken, sloganlarla Muhammed Mursi'ye destek verdi.2

14 Temmuz'da Kazlıçeşme'de miting düzenlenecek
Uşaklılar "Saadet Partisi olarak, Mısır'da İhvan-ı Müslim'ine yapılan askeri darbe ve her türlü haksızlığı telin etmek için 14 Temmuz Pazar Günü saat 18.00 da İstanbul Kazlıçeşme'de dev miting yapıyoruz. Tüm halkımızı mazlumların haklarını korumaya davet ediyor. Gösterilmesi gereken tepkinin gereği gibi yapılabilmesi için halkımızdan yardım bekliyoruz. Destek verecek halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz." (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.