Saadet Partisinden Peygamber Sevdalılarına taziye ziyareti

Saadet Partisinden Peygamber Sevdalılarına taziye ziyareti

Saadet Partisi Aksaray İl Teşkilatı, Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın katledilmesi dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformu Aksaray Temsilciliğine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır’da Şehid Yasin Börü’nün Hocası Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın Sokak ortasında Pkk’lı caniler tarafından hunharca katledilmesinin yankıları devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Aksa-Der’ i ziyaret eden Saadet Partisi Aksaray İl Başkanı Mustafa Şahin, Diyarbakır da gerçekleşen pkk saldırısı sonucunda katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın şahadetinin kendilerini derin üzüntüye sevk ettiğini ifade etti.

Şahin “Bugün şu gerçeği herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki, geçmişte ve bugün, PKK nasıl ki bir İsrail projesi ise, emperyalistlerin projesi de onun siyasi uzantısı olan HDP’ dir. Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran kardeşimize yapılan saldırı tüm Müslümanlara yapılmıştır. Bu gün Doğu ve Güneydoğu bölgemizdeki Müslümanlara yapılan bu saldırılar sonucunda, oradaki Müslüman kardeşlerimizin direnişi kırıldığı takdirde, bu saldırı ve katliamlar ülkedeki tüm Müslümanlara yönelecektir. Basiret sahibi tüm Müslüman camialar bu tehdidi görmeli ve en kısa zamanda bir ve beraberliğin sağlanması yolunda çalışma başlatmalıdırlar.” dedi.

Saadet partisi heyetinin taziyelerini kabul eden Aksa-Der yetkililerinden Nezir Tunç ise yapılan saldırılara karşı tüm Müslümanların tek vücut olarak tepki göstermeleri gerektiğini ifade ederek, “Doğudaki Müslümanlara yapılan saldırılar karşısında batıdaki Müslüman kardeşlerimizin kahreden sessizliği, bizi çok derinden üzmektedir. Batıdaki Müslüman kardeşlerimiz bizi ve camiamızı ikinci-üçüncü şahıslardan ya da malum medyadan değil, bizden tanıması gerekir. Tüm beşeri ve ilahi hukuklarda da geçerli olan bir hakikat vardır ki, her iki tarafı dinlemeden kanaate varmak, adaletsizlikten başka bir şey değildir. Yaşanan son katliamda şunu çok net görmemiz gerekiyor ki, HDPKK güçlü olduğu her yerde, Müslümanlara baskı zulüm ve katliamlarını artırmıştır. Yirmi yıldır Pkk zihniyetinin oyları yüzde  5 ile 7 arasında değişirken, bu son seçimde oylarını her yerde ikiye katlaması, Emperyalist ve Siyonist odakların bir yerlerde düğmeye bastıklarını görmek durumundayız.

Batıdaki tüm sol grupların HDP çatısı altında birleştiklerini, bunlara bağlı medyanın tüm gücüyle nasıl birlikte hareket ederek, Müslümanları haksız gösterdiklerine ve karaladıklarına şahit olduk. Yine bu konuda da aynı şekilde İslami camialara ait medyanın nasıl sessiz kaldığına ve tepki göstermedeki gecikmişliğine şahit olduk. Hatta bu saate kadar henüz iki satırlık bir açıklama yapmamış olan İslami çevrelerden de çok muzdaribiz.”

Fakat her ne olursa olsun camiamız bu zulümlere asla boyun eğmeyecektir. Meşru çerçevede bu zulümlere karşı gereken dik duruşumuz devam edecektir. Acımızı paylaşan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun” sözleriyle  taziyeye gelen heyete teşekkürlerini sundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.