Sadece ilahi kelimetullah için savaşanlar şehittir video

Sadece ilahi kelimetullah için savaşanlar şehittir video

‘Şehadet Gecesi’ programına katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, sadece ilahi kelimullah için savaşanların şehid olduğunu söyledi.

Kayseri Umut Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) tarafından düzenlenen "Şehadet Gecesi" programına konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, sadece ilahi kelimullah için savaşanların şehid olduğunu ifade etti.

Kayseri’de faaliyet yürüten Umut-Der “Şehadet Gecesi” programı düzenledi. Dernek binasında gerçekleşen programa halk yoğun ilgi gösterdi. Mehmet Çalhan’ın sunum yaptığı program Hafız Halis Aksu’nun Kur’an tilavetiyle başladı. Özlem ajans sanatçılarından Muhammed Nur, Ebuzer Bayram’ın okuduğu ezgi ve marşlar geceye renk kattı.

Şehidlerin resimleri ve sözleriyle oluşturulan sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Peygamberin bıraktığı dinin ayakta kalması için destek olunması gerektiğini ifade eden Göktaş, “Bizim görevimiz sadece peygamberlerin yanında olmak değil onlara destekte olmaktır. Bir insan Cihad için neyi varsa bu yolda sarf etmeli canını malını her şeyini vermeli. Bunu peygamberler ve âlimler yaptılar. Bizim yapmamız için de örnek oldular.” dedi.

 “Sadece ilahi kelimetullah için savaşanlar Şehittir”

Gençlerin harcandığına dikkat çeken Göktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah, ‘Ey nebi müminleri savaş için coştur’ diyor. Bir yandan da Nebi hem inanları hem de kâfirlerin ölmesini istemiyor. Ben-i Mustalık savaşında, hayberde Mekke’nin fethine girerken kuşatma altına alarak ne kadar az insan ölmemesinin hesabını yapıyor, işte zafer budur. ‘Peygambere gelip yiğitlik, kahramanlık için savaşanlarda şehit mi olduğunu soruyorlar,’ ‘O da sadece ilahi kelimetullah için savaşanlar şehittir’ dedi. Maalesef bugün insanımız harcanıyor, gençlerimizi harcıyorlar bu ümmetin yavrularını harcıyorlar bu gerçekten acı bir olay. Bugün cihattan kaçan Müslümanlar az değil Allah’a gitmeyen yollarda kendi kendimizi öldürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Herkes canını malını korumaya çalışır, ama şehid onu Allah yolunda verir”

Şehidlerin canlarını, mallarını Allah yolunda verdiğini belirten Göktaş, “Âlimler şehid olanlara yerini överler ama bunlar İslam’da, önce ‘Allah a gidiyorum’ deyip ona göre yaşamaya çalışır. Herkes canını malını korumaya çalışır ama şehid onu Allah yolunda verir. Eğer canını veriyorsa demek ki karşılığında daha iyisini alacak. Bir şehid,  şehid olmadan önce evliya olmuştur. Şehid olanlar daha dünyadayken başka âlemde olduğu her haliyle belli, şehid olanlar bize arkalarından diyarı İslam bırakıyorlar.” diye belirtti.

“Yasin’in annesi Kâbe’nin örtüsüne sarılarak yaptığı beddua, HDP/ PKK’nin binlercesine mal oldu.”

Yasin Börü’nün annesinin Kutsal topraklara gittiğinde Kâbe’nin örtüsüne sarılarak Oğlu ve Arkadaşlarını katledenlere beddua ettiğini hatırlatan Göktaş, “Yasin’in annesi Kâbe’nin örtüsüne sarılarak yaptığı beddua HDP/PKK’nin binlercesine mal oldu. Derneklerimiz PKK’li fakirlere bile yardım ettiler. PKK’li müebbetlikler dahi eşlerine Mustazaflardan ve Umut-Der’den başka kimseden yardım alma diyor. PKK’liler; Yasin ve Aytaç’ın bu hale geleceklerini bilmiyorlardı bilselerdi yapmazlardı onlara pahalıya mal oldu.” şeklinde konuştu.

Program Mehmed Göktaş Hocanın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.