Safitürk suikastı iddianamesi kabul edildi

Safitürk suikastı iddianamesi kabul edildi

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün katledilmesine ilişkin hazırlanan 300 sayfalık iddianame Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, 15 sanık hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün 10 Kasım 2016’da makam odasına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledilmesine ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 15 sanık hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Patlayıcının elektrikli infilak kapsülünün başlatıcı olarak kullanıldığı belirtilen iddianamede, patlamış bombanın uzaktan komutalı ve basınç etkili el yapımı bomba olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

İddianamede, Kaymakam Safitürk'ün Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yapan şüpheli Tahsin Erdaş'ın patlayıcı maddeyi Safitürk'ün makam odasında koltuğun yanında ve masa hizasında bulunan küçük dolaba yerleştirdiği ifade edilirken, olayın yaşandığı gün şu şekilde anlatılıyor: 

“Olaydan birkaç dakika önce patlayıcı kumandasının erkekler tuvaletinde bekleyen şüpheli Şerif Mesutoğlu’na teslimi için evrak imzalatmak üzere geldiği süsü veren zabıta görevlisi şüpheli Vedat'a vermiştir. Vedat ise kumandayı tuvalette Şerif'e vermiştir. Tuvalette Şerif, patlayıcıyı patlattıktan sonra kumandayı tuvalet borusuna, elindeki eldivenleri de çıkartarak tuvaletin penceresinden binanın bahçesine atmıştır. Patlamanın yaşanmasıyla Safitürk ve şoförü yaralanmış, kaymakam tedavi gördüğü hastanede ertesi gün şehit olmuştur. Şüpheliler ise patlayıcıdan bilgileri olduğu için olay günü kaymakamlık katından suçtan kurtulmak için ayrılmamışlardır.”

Sanıklardan Abdulkadir Deniz, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Baği, Fikret Deniz, Hüseyin İzci, Mehmet Deniz, Mehmet Ali Yazıl, Nursel Eser, Saime Ateş Mesutoğlu, Şerif Mesutoğlu, Tahsin Erdaş, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin hakkında “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek”, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, ve “6136 Sayılı Yasa'nın 12. maddesine muhalefet” suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 23 yıldan 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)  




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.