Sağanak Nusaybin'in alt yapı yetersizliğini gözler önüne serdi

Sağanak Nusaybin'in alt yapı yetersizliğini gözler önüne serdi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan sağanak sonrası yaşanan su baskınları ilçede yapımı yeni tamamlanan alt yapının yetersizliğini gözler önüne serdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sağanak yağış yağmur nedeniyle lağım boruları dolup taştı, uluslararası İpekyolu, mahalleler ve köyler su altında kaldı.

İlçede çukur olaylarının ardından yaşanan çatışmalarda büyük oranda tahrip olan alt yapı sil baştan yapılmıştı. Yapımı yeni tamamlanan alt yapı çalışmaları,  ilçenin ihtiyacına cevap vermezken yaşanan her sağanak sonrası evlere lağım ve yağmur suyu dolmakta.  

Nusaybin’de dün gece meydana gelen sağanak nedeniyle uluslararası İpekyolu'ndaki menfezler tıkandı. Dicle Mahallesi ve Duruca köyünde lağım boruları yetersiz kalınca akan su cadde ve sokaklardan geçerek birçok ev, bodrum katları ve bahçeleri bastı.

Mahalle sakinleri de ellerinde küreklerle evlerinin çevresinde biriken su birikintisine kanalet açmaya çalıştı.

Uluslararası İpekyolu'nda yaşanan su baskınları nedeniyle bazı araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Dicle Mahallesi sakinlerinden Şerif Çakmak, sağanak nedeniyle evinin etrafının adeta göle döndüğünü söyledi.

Çakmak, "Bu mahallenin eski lağım borular 500’lüktü. Onlar iptal edilip, yerine 200’lük boru döşenmesi nedeniyle böyle sular altında kaldık. MARSU müdürüne defalarca söyledim, bu borular kaldırmıyor. Onlardan şikayetçiyim." dedi.

Mahalle sakinlerinden konuşma engeli Ahmet Bilim'in su baskını nedeniyle evinden çıkamadığını belirten Bilim'in komşuları ise "Çocukları da konuşma engeli. Eşi de yeni doğum yapmış ancak su birikintisi nedeniyle evden çıkamıyorlar." dedi.

Öte yandan olay yerine gelen belediye ekipleri, iş makineleriyle suyun yönünü sokak aralarına verdi. Ekipler evlere giren suları tahliye etmeye çalıştı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.