Sağanak yağış Şanlıurfa'nın ilçelerinde hayatı felç etti (Foto)

Sağanak yağış Şanlıurfa'nın ilçelerinde hayatı felç etti (Foto)

Dün gece aniden bastıran yağmur sele dönüştü. Sağanak yağış Harran ve Akçakale'yi felç etti

Dün gece aniden bastıran yağmur sele dönüştü. Seyir halindeki aracında sele yakalanan Halil ve Ahmet Çakır, sel sularına kapıldı. Selin hemen ardından başlayan arama tarama çalışmaları sonucunda Halil Çakır Kurtarılırken, Ahmet Çakır, bugün sabah saatlerinde cesedine ulaşıldı.

Bir kişinin hayatını kaybettiği selde binlerce dönüm arazideki ekinler yok oldu. Sivil Savunma, İl Özel İdaresi ve çok sayıda sağlık ekibi bölgeye sevk edildi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte 2 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle oluşan su taşkınlarının zarar verdiği Harran ilçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu. Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan ve Seyit Eyüpoğlu ile İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ile birlikte selin etkilediği Harran ilçesine giden Vali Celalettin Güvenç ilk olarak kaymakamlığa geçti.

Burada Kaymakam Selami Yazıcı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez'den bilgi alan Vali Güvenç, beraberindekilerle birlikte burada bir durum değerlendirmesi yaptı. Selin etkili olduğu ilçeyi gezen Vali Celalettin Güvenç, aşırı yağışın zarar verdiği Göktaş, Kazlıkuyu, Cepkenli, Çolpan ve Karataş Köylerini gezerek vatandaşları dinledi.

Vatandaşlarla görüşen Vali Güvenç, aşırı yağış sonrası etkilenen yolların açılması için İl Özel İdaresi ve DSİ'ye bağlı ekiplerin hızlı bir şekilde bölgede çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Hasar gören yolların açılıp düzeltilmesiyle birlikte, ekiplerin hasar tespiti çalışmalarına başlayacağını söyleyen Vali Güvenç, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İlçede bulunan Selalmaz, Yayvandoruk, Meydankapı, Göktaş, Kazlıkuyu, Uluağaç, Damlasuyu, Aslanlı Aydüştü, Cepkenli, Çolpan ve Karataş Köyleri ile etrafındaki mezralar aşırı yağıştan etkilendi.

Öte yandan yolların ve tarım arazilerinin zarar gördüğü aşırı yağış sırasında 9 araç sel sularına kapıldığı öğrenildi.

Akçakale'de de manzara farklı değildi. Akçakale Ceylanpınar yolu taşan sular nedeniyle trafiğe kapatıldı. Mavitaş köyü mevkiinde yaklaşık 20 araç mahsur kaldı.

Araçlarda bulunan vatandaşlar köye sığındı. Bugün Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de AK Parti İl Başkanlığı'nda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Selde hayatını kaybeden Ahmet Çakır için başsağlığı dileğinde bulunan Bakan Çelik, selde zarar gören vatandaşlara da geçmiş olsun mesajı gönderdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.