Sağlık Bakanı Koca, Rus mevkidaşı Mikhail Murashko ile görüştü

Sağlık Bakanı Koca, Rus mevkidaşı Mikhail Murashko ile görüştü

Yapılan görüşmede, Sağlık Bakanı Koca ile Rus mevkidaşı Mikhail Murashko, yeni tip Coronavirus (Covid-19) aşısı geliştirme konusunda işbirliği ve ortak klinik çalışmalarına başlama kararı aldıklarını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ile video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi.

Açıklamada; Türkiye ve Rusya, Covid-19 aşısı geliştirme konusunda işbirliğine başlayacakları, aşı ve ilaç üretiminde tecrübe paylaşımı ve klinik çalışmalarda işbirliği konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Bu kapsamda, Perşembe günü, Sağlık Bakanlığı TÜSEB Aşı Enstitüsü Bilim Kurulu ile Rus bilim insanları arasında ilk toplantı yapılacağı ve bundan sonraki süreçte 2 ülke bilim insanlarının aşı konusunda ortak çalışma yürütecekleri bildirildi.

Görüşmede, Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü'nde farklı bir tedavi algoritması kullanarak başarı sağladığını dile getiren Koca, Türkiye'de 22 merkezde Covid-19 aşısı üretmek için çalışmaların devam ettiğini, 4 merkezde ise hayvan deneyleri aşamasına gelindiğini söyledi.

Koca, "Aynı coğrafyayı paylaşan 2 ülkenin bilim insanlarının küresel salgına karşı oluşturdukları sinerjiyi çok değerli buluyorum. Aşı ve ilaç üretimi konusunda tecrübe paylaşımı ve her türlü işbirliğine açık olduğumuzu yenilemek istiyorum." ifadalerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.