Sağlık Bakanı Koca: “Türkiye'de Coronavirus salgını şu anda kontrol altında”

Sağlık Bakanı Koca: “Türkiye'de Coronavirus salgını şu anda kontrol altında”

Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının kontrol altında olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Bakan Koca, konuşmasında, Covid-19 ile mücadele ile ilgili olarak, "Tedbirlere uyarak geçirdiğimiz 8 haftadan sonra, riskli bir gün bile tabloyu değiştirebilir." dedi.

Koca, “İyileşen hasta sayımız, toplam hasta sayımızın yüzde 70'ine ulaştı. 141 bin 475 hastamızdan 98 bin 889'u sağlığına kavuştu.” bilgisini verdi.

“Günlük test kapasitemiz 50 bine ulaştığı halde, hastalığın gerilemiş olması sebebiyle bu düzeyde test ihtiyacı doğmuyor.” ifadelerini kullanan Koca, “Sayıları 6 bin 239'a ulaşan filyasyon ekiplerimiz, ilk vakadan bugüne riskli, yani 1 hastayla teması olmuş 722 bin kişiye ulaştılar.” diye konuştu.

“Salgın kontrol altında”

Bakan Koca, "Salgının 5. haftasından itibaren istikrarlı bir iyileşme içindeyiz. Şu anki şartlarda salgın kontrol altında." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, “Virüse fırsat tanırsak, bir ay öncesine dönmek ihtimal dâhilindedir. Örnek olduğumuz dünyaya bu kez ders olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Dışarıya maskesiz çıkmak sorumlulukla bağdaşmaz”

Dışarıya maskesiz çıkmanın, yarı açık şekilde maske kullanmanın sorumlulukla bağdaşmayacağını belirten Koca, "Virüsten korunmamızı sağlayacak kuralları askıya alarak alışveriş kuyruğuna girmek, pazar yeri kalabalığına tedbirsiz karışmak risktir.” dedi.

Koca, “Yeni hayatımızda kuyruklar, AVM, stadyum, pazar yeri kalabalıkları, üç kişinin oturduğu koltuklar, tam kapasite çalışan asansörler olmamalıdır.” uyarısında bulundu.

Kontrollü Sosyal Hayat”

“Kontrollü Sosyal Hayatın size kesin olarak önerdiği şey, 'Bir şey olmaz' cümlesinin üstünü çizmenizdir." ifadelerini kullanan Koca, "Kontrollü Sosyal Hayatın başarıyla uygulanması, sosyal alanın, salgın şartlarına göre yeniden düzenlenmesiyle mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, Hayat Eve Sığar uygulamasının kullanıcı sayısının bugün itibariyle 10 milyonu bulduğunu söyledi. Koca, "Kontrollü Sosyal Hayat döneminde yerel yönetimlerden özel sektöre tüm taraflara sorumluluk düşmektedir. Bu döneme tam olarak girebilmiş değiliz." dedi.

Bakan Koca, "Geride bıraktığımız 8 hafta, eğer bugünlerde dikkatsiz davranırsak, gelecek için fazla anlam ifade etmeyebilir." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, “Salgını kontrol altına aldık. Sosyal hayatımızı kontrol altına alırsak güzel günler göreceğiz.” dedi.

Koca, "Bayramdan sonra kontrollü olmak kaydıyla yurt dışından gelişleri olabildiğince test yaparak, bu dönemi daha sağlıklı götürme eğilimindeyiz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, "Tedbirlere uyma noktasında gayret içinde olursak yeni bir salgının, ikinci dalganın olma durumunu önlemiş oluruz." dedi.

Turizmde Covid-19 tedbirleri

Turizmde Covid-19 tedbirleri ile ilgili olarak Bakan Koca, "Hangi hastanelerin işletmelerle yakın irtibatta olması gerektiği dahil olmak üzere bütün hazırlıklarımızı yaptık, bayram sonrası kontrollü şekilde devreye alma gayreti içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

TÜİK ile 150 bin kişinin taranması

Bakan Koca, TÜİK ile 150 bin kişinin taranması konusu ile ilgili de "PCR'a ilave bir antikor testi ilavesi de yapmak istiyoruz. Muhtemelen haftaya başlamış olur.” dedi.


Sağlık Bakanı Koca: “Türkiye'de Coronavirus salgını şu anda kontrol altında”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler