Sağlık çalışanları adına düzenlenen yarışmanın ödül töreni düzenlendi

Sağlık çalışanları adına düzenlenen yarışmanın ödül töreni düzenlendi

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde “Sağlık Çalışanları Konulu Resim, Şiir ve Deneme Yarışması Ödül Töreni” düzenlendi.

Pandemi sürecinde değeri bir kez daha hatırlanan sağlık çalışanları için Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen “Sağlık Çalışanları Konulu Resim, Şiir ve Deneme Yarışması Ödül Töreni”

Büyükşehir Konferans Salonu’nda düzenlenen tören öncesi Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan sağlık çalışanları konulu kısa video gösterimi yapıldı.

video

Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını söyledi.

“Bir nefes sıhhatin ne kadar önemli olduğu bir yıl yaşadık” diyen Şahin ,”En ağır yükü sağlık çalışanlarımız sırtladı. Hüzün dolu bir yıl geçirdik. En yakınlarımızın hastanelerde iyileşmesi için dua ettik. Bunu bütün dünya yaşadı. ABD Başkanı düzenlediği törende ‘2’inci Dünya Savaşı’ndan daha fazla insan kaybettik’ dedi. İşte o yüzden bugün sağlıkta dönüşüm olmasaydı, şehir hastaneleri yapılmasaydı, bugün daha binlerce sevdiğimiz belki aramızda olmayacaktı. O yüzden en başta bize liderlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarız. Ama siz değerli katılımcılara da müteşekkiriz. Siz bize bu işlerin gün yüzüne çıkması ve farkındalık oluşturması için güç veriyorsunuz.” dedi.

Şahin, herkesin kazandığı ve vatandaş memnuniyetinin arttığı çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Sağlık çalışanlarına vefa örneği göstermek istiyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, “Bu ödül töreniyle sağlık çalışanlarına bir nebze de olsa vefa örneğini göstermek istiyoruz. Salgın mücadelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli mücadele olarak yorumlamıştı. Bu mücadelenin ön cephesinde yer alan hiç şüphesiz sağlık çalışanlarıdır. Hiçbir söz bu yarışmayla birlikte ortaya çıkan eserler kadar sağlık çalışanlarını gururlandıramaz. İnanılmaz eserler oluşturuldu. Salgın döneminde biz de cephenin gerisinde milletimize hizmet etmek adına çalışmalar yaptık.” diye konuştu.

“Bu ödül töreni beni çok duygulandırdı”

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki de şunları söyledi:

“Gaziantep’te inanılmaz bir iş birliği var. Bizlere desteği çok güçlü. Bu organizasyon beni çok duygulandırdı. Biz sizler için varız. Canla başla her zaman yanınızdayız. Bunu unutmayın. Daha da iyi şeyler olacak. Gaziantep’te pandemide çok güzel bir sınav veriyoruz. Çok iyi sonuçlar aldık. Biraz daha dişimizi sıkarsak çok daha iyi günler yakındır.”

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 3 kategoride hayata geçirilen yarışmada birincilik kürsüsüne oturan Berkay Gökgöz çizdiği resimle, Hatice Öztürk yazdığı şiirle ve Abdürrahim Fidan da kaleme aldığı deneme ile katlanabilir bisiklet ödülüne layık görüldü.

Ayrıca eserleriyle başarılı olup ilk beşe giren öğrencilerin eğitim gördüğü okullara kitap hediye edildi.


Sağlık çalışanları adına düzenlenen yarışmanın ödül töreni düzenlendi

Sağlık çalışanları adına düzenlenen yarışmanın ödül töreni düzenlendi

Sağlık çalışanları adına düzenlenen yarışmanın ödül töreni düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.