Sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper üretimi başladı

Sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper üretimi başladı

​Mili Eğitim Bakanlığı, Bilim ve Sanat Merkezlerinin sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper üretimine dahil edildiği açıkladı.

MEB'in internet sitesinde yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM), Coronavirus önlemlerine yönelik üretim faaliyetlerine dahil edildi.

Coronavirus önlemlerine katkı amacıyla temizlik ürünleri, maske, tulum, önlük ve tek kullanımlık çatal bıçak üretimi yapan meslek liselerine BİLSEM'den destek geldi.

Yüz koruyucu siperin üretilmesi için gerekli tasarım çalışmaları yapılarak ve altyapı destekleri sağlanarak BİLSEM'lerde 3-D yazıcılarla yüz koruyucu siper prototip üretimi yapıldı. Bu üretim sürecinde yaklaşık 2 saatte 1 yüz koruyucu siper üretilebildiği belirtildi.

150 BİLSEM'de bulunan 3 boyutlu yazıcılar ile günlük 1000 yüz koruyucu siper üretimiyle ayda 30 bin yüz koruyucu siper üretmek hedefleniyor. Böylece yüz koruyucu siper konusunda yaşanan temin sıkıntısının büyük oranda giderilmesi öngörülüyor. Ayrıca plastik gövde üzerine yerleştirilen asetat kısmının da tak-çıkar şekline dönüştürülmesi, bu sayede siperin daha uzun ömürlü olması üzerine AR-GE çalışmaları da sürdürülüyor.

İLKHA


Sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper üretimi başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.