Sağlık-Sen Batman şubesinden döner sermaye sistemine tepki

Sağlık-Sen Batman şubesinden döner sermaye sistemine tepki

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, mevcut döner sermaye sisteminin sağlık çalışanlarına adaletli bir şekilde yansıtılmadığını söyledi.

Sağlık-Sen Şube Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yalçın, kutsal görevlerini her koşulda üstün fedakârlıklarla yürüten sağlık çalışanları sayesinde sağlık sisteminin milletin sığındığı en güvenli liman olduğunu belirtti.

"Sağlık çalışanları alın terinin karşılığını alamıyor"

Hemşiresinden doktoruna, ambulans şoföründen sağlık teknikerine yüz binlerce sağlık çalışanının ortak alın terinin sağlık sistemini oluşturduğunu ifade eden Yalçın, “Bu limanda sağlık hizmetleri o kadar bir ve bütün olarak yürütülmektedir ki işi, unvanı, statüsü ne olursa olsun her bir çalışanın alın teri, bir diğerinin tamamlayıcısıdır. Sağlık hizmetlerinin külfetinde söz konusu olan bu ortak paylaşım, ne yazık ki dökülen ortak alın teriyle yeşeren nimetin paylaşımında yerini; haksızlığa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, huzursuzluğa ve umutsuzluğa bırakmaktadır. Tüm bu olumsuzlukların ana kaynağını döner sermaye sistemi oluşturmaktadır.” dedi.

“Sorun her geçen gün daha da büyümektedir”

Özellikle son 6-7 yıldır, meslek ve unvan bazındaki farklı hak edişlerin, sağlık çalışanları arasında memnuniyet sınırlarının ötesinde kargaşaya yol açtığını dile getiren Yalçın şu ifadeleri kullandı:

“Sistem; gerek hekimler arasında gerekse hekim dışı sağlık çalışanları arasında dengeli ve hakkaniyetli bir paylaşıma imkân vermemektedir. Vicdanları yaralayan aynı acı durum; iller, hastaneler ve birimler arasındaki sağlık çalışanları için de geçerlidir.  Sorun ne yazık ki her geçen gün daha da büyümekte ve içinden çıkılmaz hal almaya doğru ilerlemektedir.”

"Mevcut yanlıştan bir an önce dönülmeli"

Mevcut döner sermaye sisteminin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Bu yanlıştan acilen dönülmelidir. Neticede her bir sağlık çalışanı aynı işi yapmasa da aynı sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve risklere karşı aynı göğsü geriyor. Salgın sürecinde de çok net bir şekilde görüldüğü gibi virüs-risk-tehdit cephede-sahada ayrım yapmıyor. Sağlık hariç hiçbir kamu hizmetinde; aynı işi yapmasına, aynı saat çalışmasına ve aynı statüde olmasına rağmen farklı ücret alan bir çalışana rastlamak mümkün değildir. Hakkaniyeti esas alan döner sermaye sisteminin oluşturulması mümkündür ve bunu her platformda muhataplarımızla paylaştık. Yol yakınken, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli; sağlık çalışanlarının yüzü güldürülmelidir.” şeklinde konuştu.

İLKHA


Sağlık-Sen Batman Şubesinden 'döner sermaye sistemi'ne tepki

Sağlık-Sen Batman Şubesinden 'döner sermaye sistemi'ne tepki

Sağlık-Sen Batman Şubesinden 'döner sermaye sistemi'ne tepki

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.