"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" isimli yetenek yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Şanlıurfa Şubesi işbirliği ile düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek"  yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül töreni, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik'in konuşması ile başladı.

Yeşilay'ın, Türkiye genelinde yaptığı çalışmalara değinen Çelik, "Türkiye Yeşilay Cemiyetimiz, 100 yıl önce bugünleri anlatabilecek, bugünleri gören öngörüsüyle kurulmuştur.  Bağımsız bir ülke adına bağımlılıklarla mücadele için çalışan ve bugün uluslararası düzeyde 80 ülkede olan Türkiye genelinde 117 şubesiyle gençlik, mutluluk, sağlık ve huzur için gönüllü olarak çalışan teşkilatımız hareket etmektedir. " şeklinde konuştu.

Yeşilay İftihar ettiğimiz kurumlardan bir tanesidir

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ise konuşmasında bağımlılıkla mücadelede Yeşilay'ın önemine değinerek, "Yeşilay ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan bir çalışmanın ilk ayağı olan ildeki ödül töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bağımlılıkla mücadele kapsamında Yeşilay’ın yaptığı çalışmalar ‘Hilal-i Ahdar’ ismiyle yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi var. İftihar ettiğimiz kurumlardan bir tanesidir. Şanlıurfa, Türkiye’deki en çok olan öğrenci sayısının olduğu illerden birisidir. Yeşilay kurumumuzun ne kadar daha önemli olduğu ve daha çok iş yapması gerekir. Çünkü yaklaşık 6 yüz 35 bin örgün ve uzaktan eğitimle birlikte 6 bin 700’e yakın öğrenci sayısı olan bir ildir. Türkiye’nin yaş itibariyle en genç ili Şanlıurfa’dır. Geleceğe dönük ülkenin geleceğini ve kaderini belirleyecek olan gençlerin sayısı itibariyle;  Urfa’nın aşırı kalabalık olması gerçekten çok önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye giren; Görsel Eserler İlkokul il birincisi Ahmet Doğaç Topaloğlu, Görsel Eserler Ortaokul il birincisi Müslüm Şen, Görsel Eserler Lise il birincisi Emine Atmaca, Edebi Eserler İlkokul il birincisi Gülcan Çebel, Edebi Eserler Ortaokulu il birincisi Elif Nur Sarı, Edebi Eserler Lise il birincisi Hatice Yetim, ödüllerini Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer'den elinden aldılar. Törende okul müdürlerine ve jüri üyelerine de plaket verildi.

Ödül törenine; Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, Şanlıurfa İl  Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri,  okul müdürleri, öğrenciler ve veliler ile  jüri üyeleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler