"Sahada Türkiye ile baş edemeyenlerin yalana dayalı propaganda savaşı işe yaramayacak"

"Sahada Türkiye ile baş edemeyenlerin yalana dayalı propaganda savaşı işe yaramayacak"

Partisinin Kahramanmaraş İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahada Türkiye ile baş edemeyeceklerini görenlerin, dünya çapında yalana dayalı bir propaganda savaşı başlatmaları işe yaramayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Sahada Türkiye ile baş edemeyeceklerini görenlerin, dünya çapında yalana dayalı bir propaganda savaşı başlatmaları işe yaramayacaktır. Hakikatlerin karşısında bu yalanlar, tıpkı güneşi gören buz kütlesi gibi eriyip buharlaşmaya mahkûmdur." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kahramanmaraş Spor Kompleksinde gerçekleştirilen kongre öncesinde salon önünde toplanan vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti ve partililere hitapta bulundu.

Türkiye'nin sınırları boyunca bir "terör" koridoru oluşturarak, ülkenin binlerce yıllık komşularından, kardeşlerinden, ayrılmaz bir parçası olan coğrafyalardan koparılmak istendiğine işaret eden Erdoğan, "Bu uğurda, adını sürekli değiştirmelerine, tüm cilalama çabalarına rağmen, çirkin yüzleri ortada olan terör örgütleriyle kol kola girmekten çekinmiyorlar. Teröristin yanında poz verdiklerinde Türkiye'yi korkutabileceklerini sanıyorlar." dedi.

Bu görüntünün, sadece onların, asırlardır dünyaya empoze ettikleri demokrasi, meşruiyet, hak ve özgürlük gibi kavramların içini boşalttığını ifade eden Erdoğan, "Bize terör örgütleri üzerinden yapılanlar, milletimizin sakalını kesmeye benzer. Hâlbuki biz harekete geçtiğimizde o teröristleri tümüyle imha ederek, inşası için var güçleriyle çalıştıkları yapının kollarını, kanatlarını kırarız, haberleri yok." diye ekledi.

Erdoğan, örgütlerin arkasında duranların çok yakında "keşke yapmasaydık" diyeceğini; ancak iş işten geçmiş olacağını dile getirdi ve "Sahada Türkiye ile baş edemeyeceklerini görenlerin, dünya çapında yalana, iftiraya, çarpıtmaya dayalı bir propaganda savaşı başlatmaları da o zaman işe yaramayacaktır. Hakikatlerin karşısında bu yalanlar, tıpkı güneşi gören buz kütlesi gibi eriyip buharlaşıp gidecektir." diye konuştu.

Pazartesi günü çıkacağı Afrika seyahatine değinen Erdoğan, Afrika'nın asırlar boyunca, hem insani, hem doğal zenginlik bakımından nasıl sömürüldüğünün en acı örneklerinin, bu ülkelerde görüldüğünü belirtti. Sömürge dönemindeyken Senegal'deki Gore adasında insanlık dışı bir pazar kurulduğunu ve gemilerle köle olarak Amerika'ya götürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, dünyanın başka biçim ve yöntemlerle yeniden sömürge dönemini yaşamasını engellemek için, her şeyden önce "terör" meselesinin çözülmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Niye bazı ülkeler terör örgütlerine bu derece destek veriyor sorusunun cevabını, işte bu sömürge zihniyetinde bulmak mümkündür. Sömürgecilere gönüllü köle yazılanlar kendileri bilirler. Ne Türkiye'nin ne de kardeşlerimizin ve dostlarımızın böyle bir niyeti yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler