Şahin, “Ümmet olarak asgari müştereklerimizde buluşmalıyız”

Şahin, “Ümmet olarak asgari müştereklerimizde buluşmalıyız”

Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dış İlişkilerden Sorumlu Said Şahin, İzmir ve Manisa’da iş adamları, esnaf ve STK temsilcileri ile tanışma kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin’e ziyaretlerinde, HÜDA PAR GİK üyesi Hasan Aşkın, İzmir il Başkanı Hüseyin Şani ve Mustazaflar Cemiyeti  İzmir İl Başkanı Muhammed Akgül eşlik ettiler.

Şahin  ve beraberindeki heyet İzmir MÜSİAD İl Başkanı Ümit Ülkü ve MÜSİAD İzmir şube Müdürü M. Özcan Yeyişenoğlu, Özgün –Der üyesi Kemal Songur ‘u iş yerlerinde ziyaret ettiler.

Said ŞAHİN ziyaretlerinin esas sebebinin genelde ülke meseleleri, özelde, İslami hassasiyeti olan kesimlerle diyalogun geliştirilmesi ve çözüm önerilerinin üretilmesi etrafında olduğunu belirterek, bu kapsamda ülkenin içinden geçtiği zor dönemler olduğunu ve İslam coğrafyasında yaşananların ümmetin gelecek kaderini belirlemede önemli rol oynadığını ifade etti. 

Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Gerek yakın coğrafyamızda  Suriye , Irak  ve Filistin’de yaşananlar, gerekse ümmet coğrafyasında Mısır, Libya, Afganistan örnekleri  gözümüzün önünde cereyan eden ve tüm ümmetin geleceğini belirleyecek olaylar yaşanmaktadır. Bizler Müslümanlar olarak bu yaşananlara kayıtsız kalamayacağımız için, ümmetin kaderini belirleyecek meselelerde de tüm Müslümanların görüş ve öneri  belirtmeli, karşılıklı sağduyulu bakış açısı sağlamalıyız.”

“Biz ümmetin vahdetinden bahsederken hiçbir zaman tüm kesimler bir çatı altında toplanmalı diye idealist bir yaklaşım önermiyoruz .” diyen Şahin,  “Realist olarak tüm ümmet farklılıkları ile asgari de olsa bir ortak çıkış yolu oluşturmak için asgari müştereklerimizde buluşmalıyız. Özelde ülkemiz    bir ateş çemberinin kıyısında,  bu ateşin içerisine sürüklenmek istenmekte. Eğer  bizler , İslam ın damarlarını canlı tutar ve toplumu bu yöne kanalize edersek, ülkemiz kazanır, bölgemiz kazanır  ve ümmet kazanır. Aksi halde bu ateşin bir parçası oluruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerde ev sahipliği yapan iş adamları ve STK temsilcileri de bahsedilen bu konuların ülkemiz ve bölgemiz gerçekleri  olduğu, kendilerinin de üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmekte gayret ve çaba sarf etmekten  geri kalmayacakların belirterek, ziyaretlerinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Said Şahin daha sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek sohbet etti.

Şahin öğrencilerle sohbetinde, öğrencilerin toplumun gelecek yapısının önemli damarları olduğunu belirterek, kendilerini ilmi olarak iyi yetiştirmeleri gerektiğini,  eğitimlerini manevi yatla desteklemediği müddetçe,  bilimin toplumun maslahatında tek başına müspet bir fayda sağlamayacağını söyledi.

Şahin ziyaretlerinin ikinci gününde Manisa Öğretmen Evinde, Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) üyesi STK’lar  ile kahvaltıda bir araya geldi.

Şahin ve beraberindeki  heyet ,  daha sonra Umut Kapısı Manisa temsilciliğini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.