Şahinbey Belediyesi vatandaşlara her gün ücretsiz çorba dağıtıyor

Şahinbey Belediyesi vatandaşlara her gün ücretsiz çorba dağıtıyor

​Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mimar Sinan Gençlik Merkezi'nde bulunan aşevinde, ihtiyaç sahibi ve taziyesi olan vatandaşlar için günlük yemek ve çorba hazırlanıyor.

Şahinbey Belediyesi günlük 8 bin 500 kişiye mesai gözetmeden çalışarak çorba ve sıcak yemek servisinin yanı sıra vatandaşların taziyelerinde de onları yalnız bırakmayıp yemek ikramında bulunuyor.

Aşevi tarafından her gün 16 noktada bulunan çorba dağıtım kulübelerine ve 4 merkezdeki yemek dağıtım evlerine çorba ve yemek götürülüyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, aşevinde hazırlanan yemeklerin son derece modern ve sağlıklı koşullarda hazırlandığını belirterek, "Yemekler hazırlanırken besin değeri yüksek, lezzetli yemekler seçiliyor. Aşevimizde çıkan yemeklerden, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan dar gelirli, yaşlı, yoksul, kimsesiz, düşkün ve engelliler faydalanıyor." dedi.

"Vatandaşların taziyelerinde de yanındayız"

Dört ayrı noktada yemek dağıtımı yaptıklarını ifade eden Tahmazoğlu, "Her sabah 16 noktada sıcak çorba ikramı yapılıyor. Günde 8 bin 500 kişiye buralarda sıcak çorba ve yemek ikramında bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi aileler her gün öğle saatlerinde belirtilen noktalara giderek yemeklerini alıyor. Amacımız; gerçek ihtiyaç sahiplerinin kimseye muhtaç olmadan karnını doyurabilmeleri. Ayrıca vatandaşlarımızın taziyelerinin ilk günlerinde yemek, ayran, çay, şeker, tabak, kaşık, sofra ve gül suyu veriliyor. Böylece onların acılarını da paylaşarak hafifletmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Şahinbey Belediyesi vatandaşlara her gün ücretsiz çorba dağıtıyor

Şahinbey Belediyesi vatandaşlara her gün ücretsiz çorba dağıtıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.