Şahinbey Belediyesi’nden esnafa 9 milyar TL’lik destek paketi

Şahinbey Belediyesi’nden esnafa 9 milyar TL’lik destek paketi

Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanma süreci Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de birçok esnafın kepenklerini indirmesine neden oldu.

Esnaf, Covid-19 salgınından hem maddi hem manevi anlamda bir hayli etkilendi. Şahinbey Belediyesi de iş yerleri tamamen kapanan esnafa bayram öncesi bin 500 TL yeni bir destek daha vererek sayılı günler kalan bayram öncesi yüzleri adeta güldürdü.

Şahinbey Belediyesi 25 ayrı meslek grubundan toplam 6 bin esnafa 4’er bin TL destek verirken Covid-19 salgını döneminde vatandaşlara toplamda 279 milyon TL’lik bir destekte bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, esnafa ve vatandaşlara verilecek desteklerle ilgili bir açıklama yaptı.

Ramazan ayında 17 günlük tam kapanma ile birlikte zorluk çeken ve kepenk kapatan esnafa Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala maddi anlamda destek olarak bir nebze de olsa rahatlatmak istediklerini belirten Tahmazoğlu, Covid-19 salgınında iş yeri kapanan esnafa daha önce farklı zamanlarda bin ve bin 500 TL destekte bulunduklarını hatırlattı.

Ramazan Bayramı öncesinde esnafa üçüncü destek paketi müjdesini verdiklerini belirten Tahmazoğlu, Covid-19 salgınından dolayı genelge ile iş yerleri kapanan esnafa bayram öncesi bin 500 TL daha destek vererek bu desteğini 4 bin TL ye çıkarmış olduklarını anımsattı.

 “Esnafa verilen destek 4 bin TL oldu”

6 bin esnafa toplamda 4 bin TL destek sağlandığını belirten Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak pandemi sürecinde esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza nakdi ve ayni desteklerimiz devam ediyor. Bu güne kadar 103 milyar TL’si nakdi 176 milyar TL’si de ayni olmak üzere toplamda 279 milyar TL vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza destek sağladık. Özellikle pandemi sürecinde genelge ile iş yeri kapanan 25 ayrı meslek grubunda 6 bin esnafımıza birinci fazda bin TL, ikinci fazda bin 500 TL ve üçüncü fazda da bin 500 TL olmak üzere kişi başı toplamda 4 bin TL nakit destekte bulunduk. Amacımız Ramazan Bayramı öncesinde iş yeri kapanan esnaflarımızın yanında olmak.” dedi.

Covid-19 salgınından dolayı genelge ile iş yerleri kapanan esnaf, Ramazan Bayramı öncesinde verilen desteğin kendilerini mutlu ettiğini belirterek verilen destekten dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.


Şahinbey Belediyesi’nden esnafa 9 milyar TL’lik destek paketi

Şahinbey Belediyesi’nden esnafa 9 milyar TL’lik destek paketi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler