Şahinbey, şehid edilişinin 100’üncü yıl dönümünde rahmetle anılıyor

Şahinbey, şehid edilişinin 100’üncü yıl dönümünde rahmetle anılıyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’in kurtuluşunda destansı bir mücadele ortaya koyarak şehid olan Şahinbey’in şehid edilişinin 100’üncü yılında rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Asıl adı Mehmed Said olan ve Kurtuluş Savaşı sırasında Antep savunmasının önemli isimleri arasında yer alan ve savunmada da işgalci Fransız askerleri tarafından şehid edilen Şahinbey, şehid edilişinin 100’üncü yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey’in şehid edilişinin yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Gazianteplilerin kurtuluş mücadelesinin dünyaya örnek olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Şahinbey’in şehadetinin 100’üncü yılında başta Şahinbey olmak üzere tüm şehidlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gaziantep savunması, 100 yıl önce vatan topraklarını düşmana teslim etmemek adına bir bütün olarak, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, imkânsızlıklarıyla bir şehrin topyekûn mücadelesidir. Gaziantep halkı topraklarını çiğnetmemek için göğsünü düşmana karşı siper etmiştir. İşte Şahinbey 200 kişilik çetesi ile ‘Düşman benim cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez’ diye Elmalı köprüsü üzerinde ciddi bir direniş göstermiş ve dediği gibi burada şehid düşmüş. Bu çok önemli bir mücadele ve bunun arkasındaki ruhu anlamak gerekiyor. Sadece onlar değil hemen yakınımızdaki Dokurcum değirmenin de 14 tane çocuğumuz cephede savaşan çetelerimize malzeme getirirken, şehid edilmiştir. Bu emsaline az rastlanır topyekûn bir mücadelede, şehadet şerbetini içen başta Şahinbey olmak üzere 6 bin 317 şehidimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.