Said'i Nursi Camii üyeler toplantısı düzenlendi

Said'i Nursi Camii üyeler toplantısı düzenlendi

Avusturya'nın İnnsbruck Şehrinde faaliyetlerini yürüten Said'i Nursi Camii 2013 ylında yapmış olduğu faaliyetleri ve caminin gelir gider durumunu camii üyeleri ile paylaşmak için her yıl düzenlediği üyeleri bilgilendirme programı düzenledi.

AVUSTURYA- Program ikindi namazı eda edildikten sonra Said’i Nursi Camii yedek imamı ve Meş’ar HaccOrganizetörü Çetin Tufan’ın yapmış olduğu selamlama ve program akışını bilgilendirme ile başladı.

 

Tufan yaptığı açılış konuşmasında, “Biz açık bir toplumuz, gayemiz, niyetimiz ve kastımız belli olan bir toplumuz. Gayemiz i’lai kelimetullaha ulaşmaktır. Bu yoldaki pratik önderimiz Muhammed Mustafa (s.a.s)’dir. Onun ötesinde hiçbir lider, hiçbir önder, bizim için yol gösterici değildir. Diğerleri ancak ve ancak bunlara tabi oldukları zaman bir değer atfedilir, bir değerin sahibi olurlar. Ama eğer bunların muhalifi, bunların dışında ise, bizim için bir değer arz etmiyor, siz kardeşlerimiz bizim için değerlisiniz. Onun için bu cemiyetin durumunu, bu cemiyetin bir yıllık bilançosunu sizlere arz etmek bizim için bir iftihar, bizim için bir şereftir. Şimdi gençler bu cemiyeti tesis etmemizdeki asıl gayeyi hiçbir zaman unutmayalım. Asıl gayemiz Allah (c.c)’nun rızasına ulaşmak, Resulullah (s.a.s)’in Sünnetine uymak ama bunları yaparken asıl kendimizş muhafaza etmek, Ailemizi muhafaza etmek çevremizi muhafaza etmek. Rabbim hizmetlerimizi kabul etsin, Rabbim ayaklarımızi sabit kılsın, Rabbim sizi, çoluğunuzu,çocuğunuzu şeytanın şerrinden muhafaza etsin.” dedi.

 

Program, Ömer Sertkaya’nın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Camii Aidat raporunu sunmak üzere İsmail Gökkaya, Et ve Balık’tan sorumlu Ömer Sertkaya, Kantinden sorumlu Feridun Subay, Kitap ve CD’den sorumlu Recep Abay, Basın ve yayından sorumlu Muhammed Sadık Tufan ve sosyal faaliyetlerden sorumlu Yüksel Sertkaya’nın, geçen bir yıl boyunca yapmış oldukları etkinlik ve faaliyet raporlarını sunduktan sonra cemiyet başkanı Ali Zengin,  rakamlarla gelir ve giderleri cemiyetin şu anki durumunu üyelere arz etti.

 

Yapılan Dua ile Program son buldu.  (Muhammed Sadık Tufan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.