Saldırıya uğrayan gazeteciler hedef mi gösterildi?

Saldırıya uğrayan gazeteciler hedef mi gösterildi?

Suriye’nin Kamışlı kentinin karşısında bulunan Nusaybin’de, YPG’li keskin nişancıların saldırısına uğrayan gazeteciler, CNN International muhabirleri tarafından hedef gösterildiklerini iddia etti.

Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen harekât sürerken, harekâtı Mardin’in Nusaybin ilçesinden takip eden 20’ye yakın gazeteci, dün PKK/YPG’lilerin hedefi oldu.

Bölgede görev yapan basın mensuplarını hedef alan saldırıda aralarında İLKHA muhabiri Salih Keskin’in de bulunduğu 4 gazeteci hafif şekilde yaralandı. Peki, günlerdir aynı yerde çalışan gazeteciler, neden dün hedef alındı.

Suriye’nin Kamışlı kentinin karşısında bulunan Nusaybin'de gazetecilere yapılan saldırıyı değerlendiren İLKHA muhabiri Salih Keskin, yaşadıklarını ve yaşananları şöyle anlattı:

“20’ye yakın gazeteci arkadaşlarımızla günlerdir, sınıra yakın bir otelin teras katında, olayları takip ediyorduk. Sabah, yine aynı şekilde olayları takip edip çekimlerimizi almaya ve haber merkezlerimize göndermeye başlamıştık ki bulunduğumuz bölgeye CNN International muhabiri 3 kadın geldi. Bu kadınların birinin de muhabir değil rehber olduğunu öğrendik. Tabi hiçbir arkadaşımız bu durumdan hoşlanmadı. Biraz görüntü aldıktan sonra ayrıldılar. Ayrıldıktan bir saat sonra top atışları başladı. Sınıra yakın düşen bu topları çekerken, keskin nişancılar bizi hedef aldı. İlk saldırıda Anadolu Ajansı’ndan 2 muhabir arkadaşımız hafif yaralandı. Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ikinci bir saldırı oldu ve ikinci saldırıda ben ve bir arkadaşımız yine hafif şekilde yaralandık. İkinci saldırıdan sonra bulunduğumuz binayı boşaltmak zorunda kaldık çünkü artık açık hedeftik. Otelin lobisine indik, sağ olsunlar ilçe kaymakamı başta olmak üzere STK temsilcileri bizleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Ama ne olduysa CNN International muhabirlerinin gelip biraz bekleyip gitmelerinin ardından oldu. Eğer haber takibi için gelmişlerse neden beklemeyip hemen ayrıldılar. O kadar yoldan gelmişlerdi, neden hemen ayrıldılar ve nereye gittiler bunlar kafalarda hep soru işareti.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.