Salgın dolayısıyla ziyarete kapatılan Taşkuyu Mağarası açıldı

Salgın dolayısıyla ziyarete kapatılan Taşkuyu Mağarası açıldı

Mersin’in doğa güzelliklerinden olan Permo-Karbonifer mermerler ile Taşkuyu mağarasını güzelleştiren doğa harikası ziyaretçilerini bekliyor.

Yaklaşık 1 buçuk senedir salgın nedeni ile kapalı olan Mersin’in Tarsus İlçesinde bulunan Taşkuyu Mağarası ziyaretçilerini bekliyor.

Tarsus'un yaklaşık 10 km kuzeybatısında bulunan Taşkuyu Mağarası; Permo-Karbonifer yaşlı mermerler ile bunları örten Miyosen yaşlı kireçtaşları ile gelişmiştir. Mağaranın girişi deniz seviyesinden 214 metre yükseklikte ve bilinen toplam uzunluğu 470 metredir. Yüzeye son derece yakın bulunan mağarada sıcaklık 19.5 C- 24 C arasında ve nisbi nem yüzde 77-89 arasındadır.

Mağara birbirine bağlı galerilerden oluşmaktadır. Bu galerilerde sarkıt, dikit, sutun, duvar ve perde damla taşları, örtü damla taşları ve havuzların etkileyici örneklerini görmek mümkündür. Ayrıca Taşkuyu Mağarası içerisinde, ülkemiz mağaralarında nadir rastlanan egzantirikler (aykırı oluşumlar) ve mağara incileri bulunmaktadır.

Taşkuyu Mağarasının turizme açılması için Tarsus Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Adana Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunun 13.12.2012 tarih ve 52 sayılı kurul kararı ile onaylanmıştır. Tarsus’un en çok ziyaret edilen mekanlarından birisi olan Eshab-ı Kehf Mağarası’nın yaklaşık bir km güneybatısında yer alan Taşkuyu Mağarası, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın da katkısıyla Tarsus Belediyesi tarafından 26 Aralık 2014 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Covid-19 salgını nedeni ile kapalı olan mağara şu an ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler