Salgının merkezi Wuhan'da Covid-19 hastası kalmadı

Salgının merkezi Wuhan'da Covid-19 hastası kalmadı

Küresel Coronavirus salgınının başladığı Çin'in Wuhan şehrindeki hastanelerde tüm enfekte hastaların taburcu olduğu belirtildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu sözcüsü Mi Feng yaptığı açıklamada, "En son haberlere göre, 26 Nisan itibariyle Wuhan'daki yeni Coronavirus hastalarının sayısı, Wuhan ve ülkenin dört bir yanındaki sağlık personelinin ortak çabaları sayesinde sıfıra indi." dedi.

Wuhan şehri, Çin genelindeki vakaların 46 bin 452'lik yüzde 56'lık bir oranın oluşturuyordu. Wuhan'da virüs nedeniyle 3 bin 869 kişi ölürken bu oran Çin'in toplamının yüzde 84'ünü oluşturuyordu.

Wuhan ve Hubei eyaletinde Ocak ayının sonuna doğru karantina önlemleri alınmaya başlandı. Önlemler kapsamına yollar kapatıldı, tren ve uçak seferleri iptal edildi ve bölge sakinleri iki aydan fazla serbestçe hareket edemedi. Şehirde, kısıtlamalara rağmen vatandaşlar düzenli olarak Covid-19 testinden geçiriliyor.

Yeni tip Coronavirus'ün Wuhan'da yarasa ve köpek gibi vahşi hayvanların etlerinin satıldığı bir pazarda ortaya çıktığına inanılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.