Samsun Valisi saldırıya uğrayan tarım işçilerini ziyaret etti

Samsun Valisi saldırıya uğrayan tarım işçilerini ziyaret etti

Samsun Valisi Osman Kaymak, kentte silahlı saldırıya uğrayan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden Samsun'a giden ve kaldıkları çadırda silahlı saldırıya uğrayan mevsimlik tarım işçilerine Vali Osman Kaymak tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Dün Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi'ndeki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden Vali Kaymak, saldırıda hayatını kaybeden kadın işçinin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Burada bulunan diğer işçilerle konuşan Kaymak, işçilerin yanında olduklarını ve bu olumsuz olayın yakasını bırakmayacaklarını söyledi.

Kaymak, "Yıllardır bu topraklarda yaşamışız. Bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz. Şu an ilimizde 5 bine yakın tarım işçisi çalışıyor. Kaldı ki sizler buraya her yıl geliyorsunuz, ilk defa gelmiyorsunuz. Kesinlikle Samsun halkında Kürtlere karşı bir önyargı yoktur. Siz her zaman buraya gidip geleceksiniz. Biz de devlet olarak yanınızdayız, arkanızdayız. Bu olayın yakasını bırakmayacağız." dedi.

Söz konusu saldırıyı kınadıklarını dile getiren Kaymak, katil zanlısının yakalandığını ve konuyla ilgili adli sürecin devam ettiğini bildirdi.

Şüphelinin attığı kurşunlarla bulunan tüfeğin eşleştirmesinin yapıldığını sözlerine ekleyen Kaymak, "Biz yüzde 100 ihtimalle bu kişinin yaptığından eminiz ama kesin söyleyemiyoruz. Sonuçta bir adli tahkikat, kriminal çalışmalar yapılacak. Büyük ihtimalle katil kişi bu kişidir ve gerekli cezai işlem yapılacaktır. Buralar sizin kendi memleketiniz. Geleceksiniz, çalışacaksınız. Ben bu elim olayda hayatını kaybeden ablamıza Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyarete ayrıca, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ateş, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da katıldı.

Saldırıyla ilgili 7 şüpheli gözaltına alındı

Öte yandan, saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgili olduğu değerlendirilen toplam 7 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Soruşturma süreci devam eden bu üzücü olay, eldeki bilgi ve deliller ışığında siyasi, ideolojik saik gütmeyen, münferit değerlendirilmektedir. Elde edilen bilgiler ve şüpheli şahısların geçmiş dönemdeki suç kayıtları göz önüne alındığında meydana gelen öldürme olayının alkol ve uyuşturucunun etkisi ve av tüfeği ile ateş edilmesi sonucu işlenmiş olabileceği kanaatine varılmıştır."

Konuyla ilgili adli soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği ifade edildi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler