Sanıklar davanın uzatılması için avukatlarına baskı yapıyor

Sanıklar davanın uzatılması için avukatlarına baskı yapıyor

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin davada sanıkların, davanın uzatılması için avukatlarına duruşmaya katılmamaları yönünde baskı yaptıkları belirtildi.

PKK/HDP'lier tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın karar duruşması, sanık avukatlarının yine katılmaması nedeniyle 24 Nisan'a ertelendi.

Davanın Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hukukçular gözlemci olarak katıldılar.

Yargılamanın bugünkü karar duruşmasına tutuklu 21 sanığın 11'inin avukatı mazeret sunarak katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, bir önceki celsede gerekli uyarıları yapmasına rağmen tutuklu sanıklardan 11'inin avukatının duruşmaya katılmadığını söyledi.

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, "F.G'nin mahkemeye gönderdiği 'Tüm sanıklar bana baskı yaptılar. Avukatına söyle, duruşmaya gelmesin, mazeret versin. Biz dosyayı uzatalım.' şeklindeki mektubu bile başlı başına bu insanların örgütsel bir yapı içeresinde olduklarını ve bu örgütsel yapının cezaevinde de devam ettiğini gösteriyor. Bunun üzerinden avukatları da yönlendiriyor. Dosyada kararın çıkmasını geciktirmekte ama hiç kimse adaletten kaçamaz. Eninde sonunda beklenen olur. Ceza alan olacağı gibi beraat eden de olacaktır. Mahkemenin kararına biz karışamayız fakat ilahi adaletten kaçış yoktur. İlahi adalet geciktirilmez. İlahi adalet geldiği zaman da kimse karşı çıkamaz." dedi.

"Sanık müdafileri savunma haklarını kötüye kullanıyorlardı"

Daha sonra söz alan müşteki avukatlarından Murat Sadak ise şunları söyledi: "Maalesef bugün tutuklu 21 sanığın 11'inin avukatı mazeret sunmuştur. Bundan dolayı mahkeme istemeyerek de olsa duruşmayı erteledi. Biz her hâlükârda karar çıkmasını istiyorduk. Çünkü sanık müdafileri kasıtlı bir şeklide savunma haklarını kötüye kullanıyorlardı. Sanık müdafilerinin yokluğunda mahkemece karar verilmesini talep ettik. Mahkeme bu talebimizi kabul etmedi. Son bir kez sanık müdafilerine süre verdi. Bugün gelmeyen sanık müdafileri için barodan müdafi talebinde bulundu. Gelmeyecekler için de yokluklarında karar verileceğini bildiren yazı gönderdi."

"Mahkeme Ali Cengiz oyunlarına alet olmasın"

"Mahkemenin Ali Cengiz oyunlarına alet olmamasını talep ediyoruz." diyen Sadak, "Yasinlere adalet peşinde olduğumuzu her daim ve burada bir kez daha deklare ediyoruz. 24 Nisan'da yine buradan 'Yasinlere Adalet' diye bağıracağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.