Şanlıurfa 11 Nisan tarihine hazırlanıyor

Şanlıurfa 11 Nisan tarihine hazırlanıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşu 99. yıldönümü için yapılan çalışmalar ile ilgili ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Beyazgül, "Birlik ve beraberliğimizin örneği 11 Nisan'ı her zaman olduğu gibi yine halkımızla coşku içerisinde kutlayacağız." dedi.       

11 Nisan'ın kıtlık ve yokluk içerisindeki bir halkın dayanışması sonucu tarih sayfalarına kahramanlık olarak geçen bir destan olduğunu belirten Beyazgül, "Bu yıl 99’uncusunu kutlayacağımız Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu programlarına tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. Öncelikle işgalden kurtuluşumuz sırasında vatanı için canını siper eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. 11 Nisan, milli birlik ve beraberlik içerisinde yerel bir gücün emperyalist güçlere karşı nasıl bir zafer kazandığının tarihidir. Bunu yeni nesillere aktarmamız da çok önemlidir. Binlerce kilometre öteden buraya gelen insanların işi neydi, buralarda neler yapmak istiyorlardı ve bugün bu insanlar bu emellerinden vazgeçmişler midir? Bunu da yeni nesillerin sorgulaması gerekiyor. 11 Nisan tarihinde ülkemiz kıt imkânlar içerisinde, gıda ve cephane olmaksızın bir mücadele kazanmışlardır. Kendi mücadelesini vererek vatanına sahip çıkmıştır" ifadelerini kullandı.  

"Kalkınma için yeni bir başlangıç noktasındayız"

Beyazgül, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

"Bu yıl ki programımız yine birlik ve beraberliğimizi temsil edecek kortej yürüyüşü ile başlayacak ve ardından birçok şölen ve etkinlikler yer alacak. Tüm hemşerilerimizi etkinliklerimize davet ediyoruz. Şanlıurfa'mız da kalkınmak için, istihdam için, turizmde cazibe merkezi olmak için yeni bir başlangıç noktasında. Şehrimizde şu ana kadar emekleri olanlara teşekkür ediyoruz. Görevi çok kısa bir süre önce aldığımız Nihat Çiftçi beyi de teşekkürle yâd ediyor ve takdirlerimizi sunuyoruz. Bu çerçevede memleketimizde taş üstüne bir taş koyan tüm eski belediye başkanlarımızı da anıyoruz."

Beyazgül, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler