Şanlıurfa Balıklıgöl'de binlerce kişiye aşure ikram edildi

Şanlıurfa Balıklıgöl'de binlerce kişiye aşure ikram edildi

Muharrem ayı münasebetiyle Şanlıurfa'da Balıklıgöl'de binlerce kişiye aşure dağıtıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Muharrem ayı münasebetiyle Balıklıgöl Dergâh Camii bahçesinde binlerce kişiye aşure tatlısı ikram etti.

Belediye tarafından organize edilen programda, vatandaşlara Muharrem ayı ile özdeşleşmiş aşure tatlısı ikram edildi.

Programın ardından gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Muharrem ayının önemine değinerek, "Muharrem ayı önemli bir ay. Tarihte birçok hadisenin yaşandığı bir ay. Aşure, bizim geleneğimize yerleşmiş bir tat. Birçok yiyeceğin karıştırılarak, konu komşuya, akrabaya, dosta ikram edildiği bir lezzet. Bugün halkımızın yaptığı bu geleneğe biz de katılalım dedik. Dergâhın önünde aşure dağıtımı başlattık. Saat 16.00'da ise Belediye'nin önünde dağıtımımız olacak. Halkımız ile bu birliktelik bizi mutlu ediyor. Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. İslami yeni yıl, tarihte birçok hadisenin yaşandığı bir ay. Bugünü hatırlatmak adına da halkımıza tatlı sunuyoruz." ifadeleri kullandı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ise yaptığı açıklamada, "Muharrem ayı matem ayımız. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığı'mızın aşure dağıtım programına katıldık. Vatandaşlarımızla birlikte olduk. Bu organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.