Şanlıurfa Birecik hal esnafından yol kapatma eylemi

Şanlıurfa Birecik hal esnafından yol kapatma eylemi

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fıstık Hali esnafı, kamyonlar sebebiyle yolda bozulmalar olduğunu ve dükkânlarına müşterilerin gelemediğini öne sürerek yol kapatma eylemi yaptı.

Karşıyaka Mahallesi'nde Gap Fıstık Halindeki esnaf, bir beton santralin çalışmaları sırasında yollarını kullanan kamyonların yollarda bozulmaya sebebiyet verdiğini belirterek yol kapattı.

Hal esnafı olan Mehmet Aslan, "Burada 50 dükkân var. Bu da 50 ailenin ekmek teknesi demek. Bu şirket geldi yolumuzu kapattı. 2 aydır buraya herhangi bir müşteri, tüccar, vatandaş gelmiyor. 2 aydan beri burada işsiz olarak bekliyoruz. En sonunda bizi bu eyleme mecbur ettiler ve biz de yolu kapattık." dedi.

2006 tarihinde Kaymakamlığa 20 milyar bağışta bulunarak yolu kendi imkânlarıyla yaptıklarını söyleyen Aslan, şöyle konuştu:

"Herhangi bir kurum bize imkân vermedi. Bizlere destek çıkmadılar. Kendi imkânlarımızla bu işyerini kurduk, çalışıyoruz. Millet burada bir parça ekmek yiyor. Bu iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalmayalım. Lütfen devlet yardım etsin. Bu yolumuzu yapmaya kim yetkiliyse onlara söylensin yolumuzu yapsınlar. Şirket diyor ki biz devlete çalışıyoruz. Bizler de bu devletin halkıyız. Bizler de bu bayrağın altında yaşıyoruz ama kimsenin bizim işimize mani olmaması lazım. Kimsenin iş yerlerini kapatmalarına yollarını bozmalarına hakları yok. Bu iş yerlerimiz açılsın evimize bir parça ekmek götürelim."

Sadece bozulan yollarının yapılmasını istediklerini belirten Aslan, “Defalarca bunları uyararak; bize yardımcı olun, yolumuzu kapatmayın dedik, bir türlü bizi muhatap almadılar. Birecik belediye başkan yardımcısını çağırarak bize bir belge vermelerini istedik. Yolumuzu yapmaları için, bizlere yazılı kâğıt veremeyeceklerini söylediler." şeklinde konuştu.     (Bahattin Coşkunkan - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.