Şanlıurfa Birecik kutlu doğum etkinliği foto 2017

Şanlıurfa Birecik kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İlçe stadyumunda düzenlenen etkinlik, Mehmet Ali Güç'ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif, çocukların okuduğu şiirler ve ses sanatçısı Derviş Madsor’un seslendirdiği ilahi ezgilerle devam etti.  

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

"Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak kurtuluşumuzu, özgürlüğümüzü, kaybetmiş olduğumuz hak ve adaletin ancak ve ancak Hz Muhammed (sav) sünnetine ittiba ile getirdikleriyle amel etmeyle elde edeceğimize inanıyoruz." diyen Çelik, "Ne zaman ki Peygamberimizin izinden gittik ise onun getirdikleriyle amel ettik ise işte o zaman gerçek hak ve adalet meydana gelir. Selahaddini Eyyubi kendi döneminde yine bölük pörçük olmuş parçalanmış Haçlıların Hıristiyan aleminin ayakları altında ezilen İslam ümmetini İslam coğrafyasını Kutlu Doğum etkinlikleriyle bir araya getirdi. Peygamberimizin sevgisi ve muhabbetiyle bir araya getirdi. O zaman Haçlılar Selahaddin’in bu işinden amelinden ümmeti bir araya getirmesinden rahatsızlık duyuyorlardı. Bu günde haçlıların torunları aynı şekilde Peygamberimizi anlatan bütün İslami camia ve derneklerden rahatsızlık duyuyorlar." ifadelerini kullandı.  

Çelik Konuşmasının devamında, "Hangi cemaat, hangi dernek ve vakıf olursa olsun nerede Peygamberimizi anlatırsa, sünneti saniyesini anlatırsa orada mutlaka değişim ve dönüşüm meydana geliyor. Gençler Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanmaya çalışıyor. Bundan dolayı batılı güçler Kutlu Doğum etkinliklerinden ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorlar. Fakat kendileri bunu dile getirse kimse onları dinlemez. Yani Amerika, İngiltere, Almanya, 'Kutlu Doğumu kutlamayın niye 20 Nisan'da kutluyorsunuz. Kameri ayda kutlayın.' deseler kimse onları dinlemez ama burada ki uzantıları söylerse Müslümanlar arasında fitne fesat ve tefrika çıkarırlar. Ehli küfür nereye saldırıyorsa bilin ki bizim kurtuluşumuz ordadır ve orayı sağlamlaştırmamız gerekir." dedi.

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.