Şanlıurfa Diyanet-Sen'den Öztürk'e tepki

Şanlıurfa Diyanet-Sen'den Öztürk'e tepki

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün Kur’an hakkındaki skandal sözlerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün, Kur'an-ı Kerim ile ilgili sözlerine bir tepki de Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi'nden geldi.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz tarafından yapılan açıklamada,Kur’an’ın yalnızca mana olarak Allah’a, lafız olarak Peygambere ait olduğunu söylemenin Kur’an ile çelişeleceğini ifade etti.

Kur'an'ın gerek indiriliş keyfiyeti gerekse indirildiği lafız örgüsüyle ilgili pek çok ayetin bulunduğunu belirten Gündüz, "Kur'an-ı Kerim hem lafzıyla hem de manasıyla Yüce Allah'ın katındandır ve her şeyiyle ona aittir. Kur'an'ı Kerim'deki bir çok ayet onun hem manası hem de lafzıyla Allah'a ait olduğunu açıkça gösterirken bunları görmezden gelerek Kur'an'ın yalnızca mana olarak Allah’a ait lafız olarak Peygambere ait olduğu söylemek Kur'an ile çelişmektir. Şuara Suresi’nde Yüce Allah, 'Şüphesiz bu Kur’an, âlemlerin rabbi tarafından indirilmiştir. Onu, senin kalbine uyarıcılardan olasın diye apaçık bir Arapça ile Rûhulemîn indirmiştir' buyurmaktadır." şeklinde konuştu.

Açıklamasında Yunus Suresi'nden deliller getiren Gündüz, "Yunus Suresi’nde, Peygamber Efendimizin Kur'an'ın üzerinde hiçbir yetkisinin olmadığı vurgulanmaktadır. Ayette; 'Kendilerine âyetlerimiz açıkça okunup anlatılınca bizimle karşılaşacaklarına inanmayanlar, bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir' dediler. Onlara şöyle de: 'Onu kendiliğimden değiştirmeye hak ve yetkim yoktur, ben ancak bana vahyedilene uyuyorum. Eğer Rabbime itaatsizlik edersem şüphesiz dehşetli bir günün azabından korkarım.' ayetleri ve yine bir çok ayette apaçık göstermektedir ki Kur'an'ı Kerim hem lafzıyla hem de manasıyla Yüce Allah'ın katındandır ve her şeyiyle ona aittir." ifadelerini kullandı.

Gündüz, Kur’an-ı Kerim’in Hz. Peygamber'den bu tarafa mucizevi bir şekilde Müslümanların zihninde yer ettiğini, binlerce hafızın kelimesi kelimesine Kur’an-ı ezberlemeye devam ettiğini bizzat Yüce Allah tarafından korunduğunu hatırlatarak “Bunun aksini iddia edenler hem Müslümanların hem de Allah’ın gazabına uğrayacaklarından şüphe etmesinler” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.